Followers

Follow by Email

Monday, November 15, 2010

Merajuk = M.A.C For Hantaran Done

Salam peeps!!

Last Saturday ke KLCC, memang meriah dengan sale sana-sini. Plan nak jenjalan membawa hati nan lara sebabnya sang tunang terchenta terlalu busy dan telah mengabaikan saya. T_______T 

Sedih tau, sebabnya we both selalu berjumpa. Boleh dikatakan everyday jumpa, suddenly for this few weeks dia busy sesangat. Biasa lah, baru-baru nak bertatih dengan business sendiri but then saya amat-amat lah kecik hati. T______T . Okeyh-okeyh, saya salah sebab saya yang terlalu sensitif sedangkan beliau tengah bertungkus-lumus untuk kesenangan dalam hidup especially for me. Tapi at the same time, saya merajuk-merajuk dengan beliau. My bad!! T_____T 

So, oleh kerana merajuk ku melampau-lampau pada hari itu, saya telah membawa diri ke KLCC untuk mencuci mata dan self-therapy. Makanya, jalan situ-jalan sini, M.A.C telah mencurit hatiku nan lara ini. At first memang nak beli brushes set sebabnya tengah ada promosi special edition. Memang berbaloi-baloi dalam RM250. If not untuk set brushes tuh maybe more than RM500. Ada 3 jenis set yang berbeza dan ketiga-tiga itu mengiurkan saya. T_____T 

Then, teringat yang Zila Ziman nak buat kelas make-up. Terus terdetik yang saya perlu beli apa yang patut untuk persediaan ke kelas beliau.So, belek itu-belek ini kat M.A.C, sekali saya telah berjaya shopping till drop. T_______T 

Elok-elok lepas shopping, dah masuk dalam kereta boleh pulak terdetik, apakah yang sedang berlaku ini? I'm getting married soon and i've spend my money for few hundreds just because of merajuk with him? Giloshhh..... Dan-dan tu saya call my best friend and asked her logik tak beli barang make up sekarang untuk buat hantaran? And thanks god, dia bagi respond yang positif which is logik je if I tak usik langsung and let it be in the box. Hahahahaha..... 

Tak pasal-pasal dah terbeli barang make-up untuk hantaran, sedangkan at the first place memang tak terdetik untuk dibuat hantaran. Terlalu awal rasanya nak beli barang make-up. But then, duit ku melayang banyak lah jugak on that day and I need to claim it back with him. Hehehehe.... 

Apa lah yer agak-agaknya? Ada 5 kotak which is I think ada 16 different items ke semuanya. So, memang berbaloi if beli yang special edition ni. 


  I love the brushes more than others. Lalalalalala.... Sila dapatkan segera sebabnya brushes from M.A.C memang laku macam pisang goreng. For more info and detail please click here. I'm waiting for chapter 2 soon. Will grab another set of lipglass. Pengsan.


Now, bila dah decided untuk dibuat barang hantaran, terus tak sure nak pergi kelas Zila Ziman ke tak? Haahahahahaha.... Nak pergi tapi barang tak complete unless saya guna bahan-bahan yang dibeli itu. LOL..... Tapi kalau buat hantaran, nanti-nanti memang obviously lah kan nih S.E yang Nov-Dec 2010 punya barang kan? Adeh..... T_____T

3 comments:

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... memang berbaloi beli jika kualitinya amat memuaskan atie.. sometime ada branded nya barang pun xblh nak wat kita puas atie... :)

ps : seb baik sy bukan jenis yg ber make up.. :)

iedayah said...

jdkn hntaran lor akhirnye..nnt time nk gubah htran,4 sure gelak blk bl igt bli m8 up tu time merjuk..alo tomei2

~dARlee zURiS~ said...

boleh je buat hantaran.w/pun lama sket,tp ok lah ape.jimat kan.nak kawen nie kan kena guna bnyk duit,so...cut2 lah apa yg perlu ek
:)

Google Analytics Alternative