Followers

Follow by Email

Wednesday, November 3, 2010

Her Wedding Checklist - 2

Salam peeps!!

This week saya agak busy, tak sempat nak blog hopping sangat. So sorry kalau saya tak jengguk blog anda. Nanti saya cover balik okeyh? Btw, saya nak update my wedding checklist buat waktu ini.




10 bulan before the majlis : 
 
Majlis Akad Nikah  
- Kursus kahwin - done
- Tarikh dan tempat - confirmed 
- Tema majlis - confirmed
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - not yet finalize
- Bilangan tetamu - parents decided
- Baju nikah for bride - kain dah beli tapi belum hantar tailor
- Baju nikah for groom - not yet  
- Booking OP - done
- Booking OP for pre-wedding - not yet
- Booking MUA - not yet
- Door gift for VIP and family - done
- Pelamin - still mencari secara online pelamin di Kelantan
- Food and beverage - parents will decide

Majlis Resepsi
- Tarikh dan tempat - confirmed 
- Tema majlis - confirmed
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - confirmed
- Bilangan tetamu - parents will decide
- Booking OP - done
- Booking MUA - not yet
- Door gift for VIP and family - just started, a lot more to go
- Idea untuk hantaran - not yet finalize
- Pelamin - still mencari secara online pelamin di Kelantan
- Baju untuk bersanding for both - not yet finalize
- Baju untuk family and bridesmaids - not yet
- Cadar & Langsir - not yet
- Barang-barang decorations - not yet
- Barang hantaran - not yet finalize
- Food and beverage - parents will decide 


Bila letak color, baru nampak yang hijau lebih banyak dari yang merah. Means that, kena lah take note dan kena lah settle kan satu per satu yer Cik Amy. Lagi 10 bulan, bunyi macam lambat je lagi tapi tak bermakna boleh rileks-rileks yer. =P 

7 comments:

puterikurekure said...

yang, tang f&b tu kena cepat2 kot. sebab biasanya caterer ni diorang punya schedule hectic. akak dulu tempah 8 bulan before majlis. haha.

~ mizzAmy ~ said...

KAK INTAN :

F&B tak guna caterer. just masak gotong-royong sesama family n jiran2. but untuk akad nikah maybe amik catering tuh pun guna khidmat mak mertua si Heri. ;)

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah2... mcm byk aje eik persiapan yg kena wat?? :)

MarelFira said...

wah, complete la akk pnyer checklist..kita pun xde checklist lagi tau..

didieadila said...

dd xbuat checklist lg! oh no! berterabur..hahahaha...

iedayah said...

kawen umpama bdk pmr nk tggu spm..dont t8 it easy dear..btw..gud progress..epy preparing amy

CikSyafa said...

betul2,eventho lagi 10 bln...tapi pejam celik dah masuk nov..tak lama lagi masuk tahun 2011.ok tetiba nebes dah!haha...anyway..bagus ada checklist..kita bole plan satu2..^__^

Google Analytics Alternative