Followers

Follow by Email

Thursday, October 7, 2010

Tailor Di Ampang Park

Salam peeps!!!

Update fresh from the oven lagi ni tau. Over kan..... Hehehe... Lunch tadi sempat ke Ampang Park, memang bertujuan nak ke butik yang jahit baju pengantin. And I just thought hanya ada dua je, rupanya ada few more lagi ekh?? Yang tertinggal tuh akan di update later. 

So, every time lalu depan Dorra Boutique & Bridal memang saya akan mengintai-ngintai baju-baju di dalamnya. Intai je lah, nak masuk tak berani lah puloqs.. So, tadi memang bertujuan nak bertanyakan harga and nak survey-survey. Alhamdulillah, pemilik kedai kat situ ramah-tamah. Harga untuk jahit baju akad nikah bermula dengan RM800. Dan mereka ada menawarkan package yang menarik iaitu RM3.8K for baju akad nikah (L+P), baju sanding (L+P), veil, kasut (sewa), dan full aksesori (sewa). Kain adalah kena beli sendirian berhad. But the price is sooo tempting untuk empat pasang baju, okeyh!! For the detailing like beadings, memang sangat-sangat memuaskan. I've seen a few collections from them. If kain yang dibawa tak menarik, mereka akan tolong jahitkan beading kasi meletopsss... Pesanan pemilik butik tersebut, jika nak hantar tempah sila hantar sekurang-kurangnya enam bulan sebelum the date. Katanya nak jahit baju pengantin ni bukan senang, ada yang makan  masa selama 3 bulan. Haaaa...... Ok lah kan, tak kelam kabut dia menjahit. Hasilnya pun tak lah kelam-kabut juga. 

The other butik is De Couture. Kedai ni memang glamour agaknya sebabnya Unlce Raja keep saying Man Kajang and few wedding planners ambil kain kat situ. Siap tunjuk gambar Dato' Siti lagi tuh.Kain mereka made in India rasanya, sebab Uncle Raja said diorang ada factory kat sana. Tapi bab jahitan macam agak tak berapa ok, agak tak berapa lah. Ini hanya pada pandangan mata kasar. *i'm very particular bab-bab jahit baju*. Price untuk baju akad nikah RM1.9K siap dengan kain+veil. If nak beading simple-simple dia kasi murah sikit lah dalam RM1.2K gitu. Bak kata Uncle Raja, harga boleh negotiate depends on our budget. Range harga kain tak tertanya lah pulak kan. If murah banyak, boleh je beli kat situ nanti tapi.............

Boleh tahan juga kan nak jahit-jahit baju kawin nie? Dengar baju kawin je price naik mendadak. Boleh tak saya pergi hantar tailor cakap nak pakai untuk dinner or bridesmaid. Agak-agaknya price tuh kurang tak sikit? Hehehehe.... A lot more butik yang nak diterjah dan di survey. Sabar yer, kita cari yang paling budget dan hasilnya chantek dan puas hati. Tak gitu??

11 comments:

Suzie Sueweeets said...

Woohoo memang mahal. Especially kalau hire designer.. Sue pakai taram je hantar kat tailor. Design kita tentukan sendiri.. Baju nikah Sue siap lagi awal dari baju tunang. Sebab haritu ada promosi package kahwin RM500. Inclusive of material and kos jahit for both bride and groom. Workmanship dia ok je. Sue & Razi dapat jimat beribu. Hehe.

Oh ya, hi Miss Amy. Salam perkenalan. Selama ni banyak tengok comments Miss Amy kat blog orang lain je, tapi tak jumpa blognya. =D

meo said...

ampang park mahal2....

Rilla said...

Quite pricey jugak, but then it might be just me. Rilla tak biasa pakai baju mahal

ElyaElmo said...

nak tau x...elya pernah ckp mcm tu dekat tailor baju tunang....elya ckp elya nk pakai baju ni untuk jd pengapit...so harganyee sama jeee dgn upahh jahit bajuu biasa....
klo kiter kata tuk tunang/ kawen, elya rasa die akan markup sket!!
lgi satu,better gi hantar dekat aunty cina je..mereka jahit kemassss dear!!
klo butik2 dekat mall ni, markup tggi sgt...
ni pendapat elya tau:)

anaztasias einz said...

hi dear. saya dah xguna blog lama nora aira tu ek=) link dengan blog baru ni ek.tengs =)

http://norapurplebridez.blogspot.com/

(formely known nora aira)

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

gulp. mahalnya.
still kalau kualitinya memuaskan why not.
but, bagi saya ia sangat mahal.
banyak faktor lain kenapa harga mahal antaranya butik tu sudah glams~ mesti la nak up sikit harga kan? hihi.
then, kualiti dan services tip top of cause.
lastly sebab sewa kedai >_<"
logik tak? hehe..

miszlullaby said...

mhalnye bju...

ashra said...

hehe..biar mahal asalkan puas ati.

abg ipar n biras akak dulu,anto kat tailor tuk jahit .last minute,baju rosak..mangamuk abg ipar akan mintak refund balik semua duit.tak pasal2 kena buat balik dlm masa terdekat.

Dayu said...

ok gak tu amy
jgn kata nak buat baju akwin
kata je nak bawak gi dinner
try la
mana tau rege mmg lain kan
jimat gitu

Yanti Padli said...

I suke tempah kt Dorra, cantik baju dia..beeding dia superb..

Anonymous said...

baju kat dorra mmg sgt2 cantek.. for sanding.. it starts with RM2k..

Google Analytics Alternative