Followers

Follow by Email

Saturday, October 2, 2010

She Cried For Him

Salam peeps!!

Semalam, wall twitter saya penuh dengan perkataan STRESS. Maybe saya stress oleh disebabkan peod pain or PMS. Banyak pula perkara berlaku lately ni yang sangat memeningkan kepala saya dan juga Encik Tuney. 

Aisshh..... Betul orang cakap, dugaan demi dugaan akan muncul bila kita dan bertunang nie. Mungkin bukan masalah kami berdua, tapi dugaan boleh datang dari segi saudara-mara dan orang sekeliling. 

For the first time, semalam Encik Tuney meluahkan isi hati dia pada saya. Bukan luahan perasaan chinta tapi luahan perasaan yang tidak puas hati beliau terhadap sesetengah pihak. Oleh kerana I don't have any words to calm him, saya termenangis sendirian. Nasib baik on phone ajer. Kalau depan beliau, buat malu je kan? Dan rupanya sepanjang dua bulan kebelakangan ini beliau asyik sakit kepala, dan sakit kepala itu bukannya sebab cuaca panas or keletihan tapi itu adalah effect dari stress yang dihadapi oleh beliau. Kesiannya bakal laki aku nie. 

Saya doakan semua orang yang berkiatan itu dimurahkan rezeki dan diberkati oleh Allah S.W.T.. Sesungguhnya, semoga Allah buka pintu hati mereka agar punya sedikit rasa kasihan pada Encik Tuney. Dan biarlah Encik Tuney punya sedikit rasa untuk bernafas pada dirinya sendiri. Dan doakan kami berdua dimurahkan rezeki dan segala apa yang dirancang dipermudahkan dan terlaksana. Amin......



p/s : kadang-kadang, saya tak faham kenapa ada orang yang suka menyusahkan orang lain? apakah perasaan mereka itu ekh? tak punya perasaan malu or bersalah ke? Alhamdulillah, Allah berikan saya perasaan 'bersalah' jika saya rasa sesuatu itu akan menyusahkan seseorg. syukur.......

9 comments:

~dARlee zURiS~ said...

biasalah tu amy
dugaan nie ada bila2 masa aje
tp..kita rasa cam bertambah bila time bertunang tu sbb mcm2 hal nak fikir,kan?

sabar ek...
fikir positif.insyaallah..everything gonna be fine.
dah lah.takmo nangis2 sangat.ti kedut muka.nak cantik kan time big day ti? ;)

sharifuddin N shakina said...

sabar ye amy..kina n pudin pun sllu ngs same2 kat tepon..haha..disebabkan org yg suke cmpur tgn..sib bek bukan cmpur tgn dlm perhubungan..huhu..sabar ek..

Nor_Emylin said...

tu la lumrah kehidupan...kita terlalu baik pun susah, wat jahat sket pun agi membenci....kata kunci yg patut diterima skang = Sabo aje la kan......idup ni kan ala2 roda, org yang dianiaya cpt je dpt ganjaran nya..insyaAllah :-)

yonna said...

dugaan masa tunang memang kuattt kak! akak dgn mr fiance kena lah lagi kuat untuk lawan! semoga semuanya baik utk akak dan dia :)

~LP Lum~ said...

salam amy~

semoga kalian berdua tabah dlm menjalani segala dugaan.... :)
insya Allah, semuanya akan di permudahkan...

meow said...

wah... org lain memang cenggitu...

diorang jeles le tue...

ashra said...

a'ah amy..
kalu nak kawin ni..kdg2 bukan masalah dr kita,tp dr org luar cam amy cakap.tekanan2 yang bebankan kita.banyak sgt hati nak kena jaga.
sabo k?lalui lah tuk sebelum kawin ni.sok da kawin,usah peduli lagi kate2 org luar..

Pocket said...

tekanan tu memang ada,
almaklumlah, sekarang ni dah connected.
dia pun stress bertambah sikit pocket rase,
tunggu sampai dia dah kawin kang.
(Which u'll also be marrying lah kan..)

laaaagi stress.
nak pikirkan masa dpan lg.
orang dah kawin ni tak leh berenti keja or buat keputusan seminit dua pikir jer.

so dengar dengarkan lah masaalah dia ok, anda lah 'ubat' terbaik :D

~ mizzAmy ~ said...

DEAR ALL :
thanks for the comments. now dah kurang skit dah stress. doakan amy yer korang. ;)

Google Analytics Alternative