Followers

Follow by Email

Friday, October 1, 2010

Her Wedding Checklist - 1

Salam peeps!!

Blog ini agak keboringan sikit sebab asyik bercerita perihal kawin jer kan? So sorry, saya sudah tergolong dalam golongan bridezilla. Pergi mana-mana, kepala nih asyik memikirkan hal kawin. Tengah meeting pun sempat pegang kalkulator dan buat kira-kira budget yang suddenly popped-up into my mind. Dan sebaliknya pula untuk Encik Tuney saya, beliau sedang excited terlebih mengenai Muay Thai Camp beliau. Beliau pula asyik pegang kalkulator nak kira budget untuk beli barang-barang muay thai for his class. Rezeki nak kawin agaknya, tapi at the beginning he needs to keluarkan modal sendiri dulu. Never mind, i don't want to disturb him. As long as he is happy.

So dah nama pun bridezilla kan, kalau tak dek checklist tuh memang tak sah. I list kan my checklist and will update from time to time. 


11-10 bulan before the majlis : 
- Tarikh dan tempat untuk majlis akad nikah dan resepsi - both are confirmed 
- Tarikh dan booking tempat untuk majlis bertandang - done 
- Tema untuk nikah dan resepsi dan bertandang - nikah confirmed, resepsi still tengah fikir, bertandang confirmed.  
- Warna tema untuk both family and bridesmaids - confirmed
- Bilangan tetamu - parents will decided
- Booking OP for both side - not yet
- Booking OP for pre-wedding - not yet
- Booking MUA for both side - not yet
- Start beli door gift for VIP and family for both side - done tapi beli sikit-sikit for every week.
- Idea untuk hantaran - not yet finalise
- Pelamin - still mencari secara online pelamin di Kelantan
- Kursus kawin - baru nak booking.
- Home sweet home for both of us - on process


Checklist ni hanya untuk bulan October dan November. Nanti saya akan update from time to time. Booking-booking pun nak kena ada cash juga kan? Hopefully berjaya booking apa yang dihajati dalam masa terdekat ni. Amin.......

11 comments:

sharifuddin N shakina said...

amy jadi ke nk buat pink?hehe..

Diya said...

mana boring pun kak. diya enjoy je baca entri2 akak sejak akhir2 ni ;)

huhu. banyak jugak ye benda nak kena setel untuk kawen.

ashra said...

wah..da siap da checklist da die ye..
emm,nukan senang kan wat majlis kan.tapi,insyaallah kalu ada perancangan yang baik,semuanya akan berjalan lancar

~LP Lum~ said...

Salam amy~

Semoga semuanya berjalan ngan lancar dan di permudahkan... :)

jgn lpa jemput eik, tp yg kat side amy memng xdpt nak g ar.. kalo side sebelah lelaki insya Allah... :)
(side sebeah lelaki kat PJ ke??)
men taram aje sy nie... :p

~ mizzAmy ~ said...

kina :

ha'ah. memang confirm tema pink-white-grey for my side. his side tak sure lagi. hehehe....

ReYNa said...

hi amy..dh nk kawen mmg jadi cam bridezilla sikit.huhu.blom cari pelamin lg ke?better cari yg elok2 tau jgn jd cam i.huhu.bad experience.ade story dlm blog i.okla.gd luck preparing ur wedding!

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

happy preparing yer. dah ada checklist senang, nampak clear mana yang dah siap, mana yang belum kan?
good. good.
saya pun dah draft beberapa checklist. tengok lama-lama pening sebab macam banyak tak settle lagi.
isk~

IamYonna said...

tak sabar nak tahu OP wedding akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! im always excited pasal OP pengantin ni =p kalau tak kenal sape, mesti google blog dia smua untuk tengok gambar2 diorg hahaha.

akak pilih yg terbaik tau kak! and of course still dlm bajet akak :)

masmOna said...

hi amy..

first time drop comment here =)
happi preparing okeh! bagus nih buat checklist sendiri.gud gud =)

btw, i've linked u and followed u =) do hit me back k =)

~ mizzAmy ~ said...

Yonna :
thanks dear for the link. ;)

Masmona :
thanks, i linked u jugak. ;)

:: fAzRa :: said...

amy.....

tunang akak lagi best.....since kitorg plan nk buat majlis bulan 12 next year.....sekrg ni...bile akak ckp pasal kawen jer...

dia akan ckp....'x yah pk..lmbt lagik?'...huhuhu....padahal...ms cepat je berjalan....

akak dh buat check list akak sendirik...dia punye...lantak...hahaha;...

Google Analytics Alternative