Followers

Follow by Email

Monday, October 18, 2010

Her 1st D.I.Y Project - Part 1

Salam peeps!!

Tak ku sangka, blog ni agak bersawang setelah beberapa hari tak ber'update. Nak kata busy tak dek lah busy sesangat, tapi idea nak blogging tak mari agaknya. =P 

Last weekend, saya berjaya settlekan a few things untuk hari pernikahan. That wasn't a major part, but at least still ada some progress, isn't it? Apa lah agaknya yer? Still keep it as secret, nanti dah tiba masanya akan saya tunjuk untuk tatapan kawan-kawan sekalian. ;) 


Mesti ada yang dah boleh teka, kan? Sangat lah terang lagi bersuluh tuh haa....


Yang 1st dan 3rd adalah hasil rembatan di Nilai 3. Ye-ye, semalam saya sempat ke Nilai 3 bersama Encik Tuney dan juga Mama(future MIL). Actually tak plan pun nak pergi, tiba-tiba je mama ajak both of us berjalan-jalan melihat alam. Dah alang-alang kat situ, saya tak lepaskannya begitu saja lah kan. Beli apa yang patut untuk bulan ini.

Yang 2nd pulak hasil rembatan di Mydin Subang Jaya pada hari Sabtu yang lalu. Mydin je you all, boleh beli secara borong dengan harga yang sangat-sangat murah dan affordable. Just grabbed 60 pieces jer untuk tetamu pada pagi akad nikah. 

Oleh kerana dah pergi ke Nilai 3, memang agak teruja nak beli kain langsir dan juga cadar pengantin. Tapi harga cadar memang mahal ekh??? Semuanya RM500++, yang murah ada tapi tak chantek sangat. But then again, saya prefer yang plain tanpa ada sebarang sulam-sulaman dan juga berkain cotton. Mana yer boleh cari yang simple-simple begitu? Agaknya kalau beli yang dekat Sogo yang brand Elle or Jean Perry or Akemi tuh lagi berbaloi kot kan?



p/s : lunch time nak pergi kedai d.i.y nak beli hot gun. =P

5 comments:

puterikurekure said...

ha..betul2. better beli yang kat pasaraya je amy. kain lagi sedap dan kadang2 masa sale leh dapat 70-80% discount! :)

K.I.N.A said...

hati2 pakai gun tu nanti eh..

kina xtau lagi ape tu..nak teka..is it guest book?

sk said...

amy,
sy pon plan nk pakai cadar cotton yg mcm jean perry tu. kena tunggu member's sale la kot kan? jom gi survey same2.. hihi

AnEs said...

amy!anes sokong tggu jean perry sale!berbaloi2!jean perry mmg cotton..pastu tengok jugak thread count cadar tu..lagi byk thread count lagi bagus..

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

mydin? ok. saya tau. saya tau. hi2x
happy preparing dear. glue gun dan b2b adalah tak boleh nak dipisahkan. ha3x..
ribbon kamu kemas sangat. teruskan usaha, sahabatku!

Google Analytics Alternative