Followers

Follow by Email

Saturday, October 30, 2010

Grace Kelly Wedding Dress

Salam peeps!!

"Grace Patricia Kelly (November 12, 1929 – September 14, 1982) was an American Academy Award-winning actress and Princess consort of Monaco. In April 1956 Kelly married Rainier III, Prince of Monaco, and became styled as Her Serene Highness The Princess of Monaco, and was commonly referred to as Princess Grace." - Wikipedia

 
Grace Kelly - 1956. 


Grace Kelly married Rainer III, Prince of Monaco. Piccas credited to http://www.celebswedding.com/


So, from the wikipedia baru lah saya tahu nama grace kelly nih diambil dari nama pelakon yang berkahwin dengan putera Monaco. Dan wedding dress beliau menjadi ikutan hingga kini. Currently, ianya menular di Malaysia pula especially buat pengantin melayu kerana baju tersebut berlengan panjang dan sangat practical untuk yang bertudung dan yang bertemakan garden wedding. 


Soooooo chantek kan? Sumber gambar adalah ikhsan dari pak cik google. 


This one also tantekk jugak...


Sebijik macam doll. Okeyh, ada sesiapa dreaming nak jadi cinderella or barbie doll tak? Boleh lah start berangan nak buat dress macam nie. LOL... 


Siapa kata orang bertudung tak sesuai pakai grace kelly dress ni? See, it was proven by Syomir Izwa yang malay brides pun boleh pakai juga. Tantek kan? I want - i want!! *sila lempang diri sendiri. ROFL*


Agak-agaknya, kalau saya request dress macam ni, my ma yang kat kampung tuh ada tak humbankan saya dalam sawah padi? Tapi okeyh jugak kan kalau pengantin bergambar dalam sawah. Hahahaha.....

5 comments:

K.I.N.A said...

haha..swah padi pun berbangga dpt jd tmpt penganitn bgambar..btw..suke la veil die..baju last tu pun ok nk bt ilham ni..hehe

Durruz said...

xtau pon name die grace kelly..hihi..chanteknye kn..dpt pkai bju cmni, after tht kne humban msuk swah pon rela.hihi

tgk bju ni.cntk sgt2...risaunye bju resepsi i.xtaula ape rupa.byr mhl jgk.huhu...

MarelFira said...

wonderful gaun!!

nk begini bley?
klu akk pki, confirm sgt lawa

Aya@Pansy Princess said...

penah tgk skali fazura gown grace kelly pki masa wedding fair. sgt2 lawa!

ElyaElmo said...

familu u pasti agree with ur choice :)

Google Analytics Alternative