Followers

Follow by Email

Monday, October 4, 2010

Azam Terkini

Salam peeps!!

Actually hari ni, saya sepatutnya datang ofis naik train. Ini adalah azam baru untuk menyimpan duit kawin. Tapi malangnya, saya masih lagi terbiasa bangun around 6.30am and terbiasa untuk driving. Memang agak susah jugak nak biasakan diri naik train nie sebabnya nak kena bangun awal dan pergi kat area parking pun awal. Tapi I have too. T_________T

Okeyh-okeyh, azam ini akan saya cuba sedaya upaya saya untuk esok hari pula. If tak berjaya juga, lusa boleh cuba lagi. By hook or by crook, by this week memang dah start naik train. Even Encik Tuney pun excited dengan cadangan saya. Malah, dia lagi beria-ria suruh saya naik train. Ok, cakap senang, meh kita naik sama-sama meh. Hehehehe..... 

Lagi satu azam saya, lepas kawin insya-Allah saya nak further study. Okeyh, bab further study nih memang dari dulu lagi cuma nak realisasikan tuh susah sikit due to not enough money. Mana nak ciluk RM10-15K untuk master course kan? Or maybe sekarang dah mahal agaknya. Nak berhutang-piutang with PTPTN or bank memang saya nak tolak jauh-jauh. Hutang masa degree pun belum habis bayar lagi. Entah tahun bila agaknya nak habis pun tak tahu lah..... 

Bab further ni sebenarnya Encik Tuney yang bersungguh-sungguh suruh saya further. He knows that I want to but sebab sekarang nie just nak fokus to bab-bab kawin sahaja. Tuh yang dia beria suruh lepas kawin cepat-cepat further and cepat-cepat try habiskan. Boleh ke ekh agaknya?? Will see..... So far, course yang saya nak hanya ada di USM. UiTM supposedly ada, tapi tak check betul-betul lagi. Tapi nak tak nak, kena further kat universiti dalam Klang Valley je. Bab-bab design, UiTM lah gamaknya ya? Erm....... Azam nih kena cuba sehabis daya juga by 30.

6 comments:

meo said...

may ur dream 'll come true... :D

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... sy pun bercdg nak smbung study.. tp ada sbb yg tertentu yg xmengizinkan nak smbung...walapupun sok sy dah kawen... :)
apa pun semoga segala impian awak akan tercapai amy... :)

ElyaElmo said...

btol!!jgn ambik PTPTN loan....sengsara hidupp nnt....ha3

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

omg. cerita pasal samb belajar ni memang besar dugaannya. saya sedang dalam sem akhir buat master di uitm. insya Allah 21hb ni submit final draft dissertation. doakan saya lepas eh. dah tak sanggup nak menghadap semua ni lagi. tak sabar-sabar nak habis. target umur 30 mesti dah buat phd. amin..
psst, amy. all the best utk kamu ye. apa yang penting persediaan mental dan fizikal kena kuat sekuat-kuatnya..

eja said...

hehe..
impian kita sama laa :)
ja pun insyallah lepas kawin akan sambung study jugak hehe..
dan en. tunang dah pun bagi green light hehe..
Insyallah kita sama2 yek keje cita-cita kita :)

saya dah follow pun :)

.: an :. said...

may ur dreams come true, insyaallah...

amy, kite exchnge link ea =D

Google Analytics Alternative