Followers

Follow by Email

Monday, September 20, 2010

She's On Diet + Work Out

Salam peeps!! 

Semua orang sibuk beraya dan makan-makan. Saya pula sibuk berdiet dan ber'work-out. This is not soooo me because i'm not good in diet but i'm good in work-out. But yet, i need to balance diet dan jugak work-out sebabnya fat dalam badan dah over the dose.

Last year, my berat is between 38kg-39kg. Early of this year naik ke 42kg. But this few months naik ke 45-46kg. Ohww, sangat-sangat naik secara mendadak. Yang tak tahan tuh, figure badan dah straight tak dek lengkuk2 chantek macam orang lain. T____________T

Oleh kerana, ramai sangat yang menegur badan sudah berisi. Maka nya, need to do something. So, saya terpaksa lah merajinkan diri ke gym dan juga membuat aktiviti beriadah di taman atau tasik. Dan semestinya juga haruslah berdiet secara konsisten untuk dapatkan balik berat between 41-42kg. Ohw btw, saya adalah golongan orang-orang yang shomeyy di mana tinggirendah saya 148cm sahaja.
Semalam berjaya burn few hundreds calories, almost 500 calories if i'm not mistaken. Or maybe lebih but yet, slow-slow lah kan. Bangun seawal subuh untuk ke gym di Bangsar Village. Dan di belah petangnya pula ke tasik somewhere at Amcorp Mall untuk latihan kick boxing. Ohww i love kick boxing more than pegi work-out kat gym. Peluh pun laju je and even the calories pun lebih banyak burn.


This thing sangat berat. 


Excited terlebih sampai position pun salah sikit tuh. Suppose to be badan tegak ala-ala mendada. Maluu nokkksss... 


Nih pulak kick boxing. Seriously i'm loving it.


Okeyh lah, kerajinan nak update blog sampai 2 entry plak hari nie. Hehehe... Will visit yours after this. ;)

7 comments:

AnEs said...

waaa..best nye ada keazaman yang tinggi nak work out..anes nak buat camtu tapi tak berjaya lagi..haha..bg sikit tips cane nak rajen work out ne..

Nora a.k.a Aira said...

nora jeles ni. nora nak diet gak hahaaha ish kena kuat semangat ni hehe

Shakina Farhan said...

waaa..sgguh bsmgt..chayok2..belum start lg exersize..lepas raye kot..raye kn sbulan..:P..

ashra said...

wahh..bagusnya.bukan setakat nak jaga kecantikan tuk kawin je ni,exercise mmg bagus tuk kesihatan.akak ni la..giler pemalas la jogging pun.huhu...bila nak berubah pun tatau la..

truskan usaha k?

meo said...

cute... :D

yonna said...

hahaha mmg agak ketara badan akak tu hehe.chubby and comel je kak! dr dulu kurus kering mcm x ckup makan :p hehe.

Nem0 o0h Nem0 said...

aku ni yg patut diet babe..hehe
nk tnya la,dl ko ade bgtau nak wat kelas muay thai ngn kick box.bp payment ye? pastu kelas kt mane?

Google Analytics Alternative