Followers

Follow by Email

Tuesday, September 28, 2010

Pre-Wed Photo Shoot, What Say U?

Salam peeps!!

It's going to October dah, tick-tock-tick-tock time is running so fast kan? It's 340days till the day. Haaa, bunyi macam lambat je lagi but then again few things must be started. 

So, before 2010 melabuh tirai dan sebelum senarai harga photography melonjak naik, saya rasa better saya start looking for the OP (official photographer). Untuk my side, saya rasa saya dah berkenan dengan Photoaura. Sedang menanti jawapan email dari beliau, dengan harapan beliau masih free pada hari tersebut. Untuk side belah si Encik Tuney pula, saya tak bincang lagi. Kat KL banyak options, so not too worries tapi kena booking awal juga lah kan. Never mind, next week kan ada wedding exhibition kat KLCC. So, time tuh boleh tengok package-package yang menarik. Harus tengok hasil story book tuh pulak macam mana. 

Dan dalam pada duk usha-usha OP, menggeletis lah pulak nak buat pre-wedding photo-shoot. Oleh kerana kami tiada gambar pertunangan yang cantik seperti orang lain, so pre-wedding photo-shoot tuh kena lah buat kot tapi kena lah within our budget. Tujuan utamanya, saya nak frame'kan gambar kami nanti kat dalam bilik pengantin. Serious, we don't have any picture yang cantik-cantik ala-ala model. Kesian kan? T__________T 

Okeyh-okeyh, enough for the craps. So, saya ada few choices and still waiting few other emails. I'll try to update later. Range harga untuk pre-wedd is between RM400-500 for 1-2 hours photo-shoot session. 


Jarang orang buat dalam white room/studio. Nice kan? Piccas credited to The Photolicious. Tingg!! Dapat idea. Hehehehe....


I love Zla's pre-wed photo shoot. Sangat comel and those piccas dijadikan center piece semasa wedding beliau. Creative jugak mak cik tuh. Hehehehe...Piccas credited to Digital Syndicate.


First time masuk website beliau and email her, berdesup dia balas through her BB. I like.... Orang perempuan nih memang pandai PR kan? No doubt di situ since i've emailed to many person regarding online shopping or anything, kalau laki susah skit nak membalas email. And, saya agak kagum dengan kekreativitian beliau and found out she's among top 10 female wedding photographers. Bila tengok gambar ni terus 'ting!!!', dapat idea. Hehehe....  Piccas credited to Fatiniz.


Pre-wedd ni tak lah keperluan pun, just kehendak semata-mata. So, if within the budget tuh still ok lah kan. If sesiapa tahu mana-mana OP ada tawarkan package below than RM400-500, please let me know. Sharing is caring kan? Tak baik kedekut tau... =P

9 comments:

ashra said...

dulu masa kita,tak amik pun prewed..luar bajet la.huhu...tapi,pk2 balik,besnye kalu ada gambo2 kenangan tu.

so,kalu amy ada duit lebih,amikla.buat kenangan...
rugi gak tak ikut trend skang.tp,mesti ingat...jgn smpi susahkan diri.
kehidupan pas kawin tu lagi penting!..hehe.banyak duit nak guna nti.

zLa said...

oh i luurrrrvvveeee fatiniz so much!!! dia punya angle, editing yang tak melampau memang menawan kalbu..

DS murah saja, rm399 kot kalau tak silap ai masa tu with album, soft copy, slideshow n 8r pic, tapi sebab murah, hv to bear with the delivery time la..soft copy tu laju je dapat, yang lain2 tula..good luck!

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehhee.. sy suka gmbr yg no 2 tu.. yg 1st 2 mcm xsesuai... nmpak mcm lelaki tu kaki pukul pulak.. :)
pndangan sy aje tu... :)

Super Nia Hana said...

cantiknyaaaaa.......!!
watashi pun tak pernah bercadang nk amik pic pre wedd.

teringin..tp cam kena amik sendiri je kot.ahahahhaa

~dARlee zURiS~ said...

skrg nie mostly ambil pic pre wed nie kan.
zuris dulu tak buat pun
mr sharil tak suka bergambar sangat.
ikutkan je lah.
:)

Rilla said...

My Kanda tak faham kenapa nak kena amik gambar pre-wed, penat cerita kat dia, boleh wat untuk welcome pic, boleh letak kat meja guestbook, boleh wat untuk STD. Boleh pulak dia tanya "buku tetamu tu ape? tak faham..." STD lagi la..hahaha. Banyak ni nak kena explain kat dia.

ElyaElmo said...

pre wedding skang mcm perlu jee...
nnt bleh gunee tuk buat save the date!!ha3..so elya dh ambik OP : Reza Hassan Wedding Photography tuk pre wedd and nikah. die bg harga murah jugak laa tuk 2 event ni...
skang tgh cari Op tuk sanding dua dua belah pulak...haihhh pening palo makk!!

IamYonna said...

nnt yonna tny kawan yonna! :D

~ mizzAmy ~ said...

ElyaElmo :
owhh thanks babe for the sharing. nanti i g usha2 website beliau. ;)


Yonna :
thanks yonna. ;)

Google Analytics Alternative