Followers

Follow by Email

Saturday, September 25, 2010

Our Love Song

Salam peeps!!

Lagi dua hari je lagi genaplah hubungan kami berchenta selama 5 bulan. Yer, baru je 5 bulan dan chemistry between us sangat-sangat kuat sampai we both decided untuk go to another one step. Dan alhamdulillah, 18 July yang lalu kami telah pun bertunang secara tak di plan pun. Nak baca pasal kisah pertunangan kami boleh ke enti ini.

Btw, perkenalan kami pun tak sampai lagi setahun. Nak tahu macam mana kami berkenalan, i will story it one day. Kelakar jer bila diingatkan balik.

Saya pasti setiap orang yang berchenta mesti ada lagu tema kalian kan? Tak kisah lah lagu melayu or english, tapi mesti ada lagu yang berkaitan yang mengusik jiwa gitu. And me too, i got few songs but most favorite songs are :


Cinta Abadi by Blackrose. This song lagu zaman 80an. Lagu ni Encik Tuney dedicated to me. Hari-hari dia pasang dalam kereta dia dan hari-hari dia nyanyikan lagu ni untuk saya. Kadang-kadang saya emo terlebih sampai menitik-nitik air mata. Hahahaha... poyo jer kan? 


Kicking With You - Jason Mraz. This song is my favorite, and by the time movie When In Rome ditayangkan, our 1st movie date is cerita ni lah. Masa ni kitorang tak declare lagi tapi lagu ni macam bagi hint gitu kan? Dengan jalan ceritanya tuh dah la macam ala-ala perli saya. Hahahaha... So, since saya suka lagu ini, saya dedicated this song to him. Dia pernah buat ring tone tapi malangnya just for one months je. Slow sangat bunyi lagu nie. Tak sesuai buat ring tone.  


Actually banyak lagi lagunya, tapi dua nih antara yang top 3 lah. Hehehehe.... If ada rezeki lebih boleh lah buat videografi for my w-day dan salah satu dari lagu di atas akan dipilih kot. Haaa, macam kureng sesuai pun yer jugak kan? Hahahaha..... Verangan tuh mesti lebih kan? Okeyh, mahu buat wishing list dengan Encik Tuney untuk buat videografi. And his cruel words for me today is , "starting next week, i can't see you anymore. I'm too busy". I replied, "on weekends pun? teruknya.... T_____T". He replied, "no lah, sabtu dan ahad je i boleh spend time with you". Owhhh it's sooo tough for me sebabnya we both hari-hari dinner together and sometime lunch together. But it's seem he's trying hard to get a lot of moneys for our wedding. Pergorbanan harus dilakukan. And I should happy for it, kan?

Okeyh lah peeps, have a nice weekend. I ada dua open house for today. And i'll balance it with my kick boxing class this evening. And tomorrow morning akan ke gym and in the evening ada kick boxing class lagi. ;) 

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

nanti kawen boleh lah buat lagu2 tu jadi theme song.romantik.weeee~

takpe...lama sikit tak jumpa,rindu2an lah nanti.best ;)

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... msa ngan my ex dlu lagu dealova n jangan pisahkan... :)
tapi ngan en.cinta, dia bg sy lagu salem.. :p
wanitaku... :)

best ar awk dpt jumpa arie2 atau weekend.. sy nie sebulan sekali aje~
:(

Rilla said...

Nanti boleh letak dalam playlist masa kenduri :D

sharifuddin N shakina said...

hehe..sama la kite..kina baru 6bulan 8 hari..hehe..nk buat post pasal lagu juge la..hehe..ewah..

ashra said...

hehe..wahh..tak sabo la nak dgr kisah pertemuan amy dgn tunang.nti story2 ek..emm..lagu cinta abadi tu sgt bes.. =) kita mmg suka.

Google Analytics Alternative