Followers

Follow by Email

Tuesday, September 21, 2010

Orang Beraya, Saya Ke Pulau Perhentian

Salam peeps!!

Last Wednesday bersamaan dengan 6 Syawal, saya, Encik Tuney dan my little cousins ke Pulau Perhentian. Buat pengetahuan mereka-mereka yang masih baru di blog ini, saya adalah orang Besut,Terengganu. So, sebagai warga Besut agak malu lah juga bila orang bertanyakan pasal Pulau Perhentian tuh best ke tak, saya tak tahu nak jawab. The main reason is never been there before. Malu nokksss....

Oleh kerana cuti kali ni agak panjang, saya sempat buat short trip ke Pulau Perhentian bersama insan terchenta. Tapi kami pergi balik hari je, sebab keesokan harinya kami perlu kembali ke KL. Cost for the short trip is about RM50 per person since boat from jetty Kuala Besut - Pulau Perhentian = Free of charge tuan speed boat adalah bf kepada my lil sister. Snorkeling = RM30 for the short trip. Feri from Pulau Perhentian - Jetty Kuala besut = RM20 nih pun dapat murah sebab bf my lil sister yang rekemen kan. Harga sebenar tak sure maybe RM30-50 sahaja. Thought that boleh dapat FOC lagi untuk naik speed boat time balik, malangnya keadaan laut yang agak bergelora so better naik feri yg besar sikit and for RM20 is even cheaper right? So, sangat lah happy sebab dapat murah je ke sana. We all budget is around RM150 per person but at last duit berlebih-lebihan pula.


 Waiting for the speed boat at the jetty. Kami berlima. Bukan berdua yer. Berdua tunggu honeymoon nanti. Ahakksss.... =P


Suasana di jeti.


Atas boat semasa on the sea ke area snorkeling. Time nih seriously yakin dan berani untuk snorkeling. But..... 


Bila tengok si Encik Tuney asyik berpegang je pada boat, terus saya berdup-dap-dup-dap. Pada sapa pula saya nak bergantung nanti?? 


At last turun juga tapi kiri kanan pegang tangan orang. Yang jadi mangsa saya adalah bf kepada my lil sister. Dia yang tolong heret saya mengelilingi area snorkeling tuh. Subhanallah, cantik sangat keindahan dalam laut. Saya sempat pegang few corals. Dan sempat melihat penyu berenang. Subhanallah... 


 The cousins. Yang baju kuning tuh is my lil brother but actually he's my cousin. My parents adopted him since umur dia setahun.


 Sekali tengok macam Salman Khan pulah Encik Tuney ku ini. Wakakakakakaka... Pengsan noksss!!


Long Beach. Sangat chantek kan? Tapi sini penuh mat & minah saleh je so pepaham lah kan mata kena jaga lah sikit-dua.


If sesiapa yang berminat nak mengetahui lanjut mengenai Pulau Perhentian, boleh lah tinggalkan komen anda with your email. I'll give you the contact person phone number. Or you can directly visit to Mamas Chalet website. Harga chalet di situ bermula dengan RM60 per night. Murah kan? Don't ask me chalet kat situ best ke tak since saya tak sempat merasa bermalam di Pulau Perhentian lagi. Will come again this coming Chinese New Year eve. Hopefully dapat sewa chalet murah, silap-silap dapat FOC lagi. Hehehehe.... Btw, Pulau Perhentian sangat-sangat chantek without any sampah-sarap dan airnya memang bersih. Warna air laut pun sangat-sangat mendamaikan jiwa and also with the white sandy beaches. Honeymoon place akan ke pulau juga. But unfortunately tak leh bagitau lagi ke mana. Rahsia lah!! Hehehehe.... 


p/s : pagi tadi woke up at 5am and went to gym. alhamdulillah, burn few hundreds calories again.    

11 comments:

Nem0 o0h Nem0 said...

babe,nk no contct.pls.aku nak sgt pergi pulau perhentian ni.. leh bg detail sekali tak?

comeynemo@gmail.com

~ mizzAmy ~ said...

Nemo :

already emailed u. check ur inbox. ;)

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah2... cantiknya... mau pegi gak ar bila ada kesempatan.. mna tau boleh g waktu honeymoon sok... :p

Super Nia Hana said...

wow...menarik!leh ajak king pas kawen nnt.

tapi watahsi dh book tioman,
maybe pas2 ni ley pegi perhentian plak.king pun ada ngiyau kt watashi nk ke sana
dia suka pantai.huhhuuh

~ mizzAmy ~ said...

testing-testing....

The Pink Dress Diary

~dARlee zURiS~ said...

ehemm..kalu nak honeymoon..kenalah g pulau jauh2 sket kan.kena lebih privacy ;P

mmg cantik lah pulau perhentian
hope one day dapat sampai situ.

puterikurekure said...

bestnyaaaaa!!!!!!!!!!!!

ashra said...

kita pun blum smpi ke sana lagi la amy..
teringin nak gi.tapi,ada anak kecik nio nak bawak naik bot..masalah gak.hehe.

bes tul tgk gambo amy2.lawa2 kan..emm,murahkan chalet kat situ ek..
kena gi gak ni satu hari nti..

meow said...

wah bestnye layan pulau perhentian... jels2...


btw, dh honeymoon eh? apakah?

huhuhu...gurau2 je...

MRS. K said...

yang,
akak nak pegi sana dengan hubby bulan april depan. leh dapat tak contact no. orang tu?

thanx

MRS. K said...

eh, lupa pulak emel

misskebab0520@gmail.com

thanx a lot!

Google Analytics Alternative