Followers

Follow by Email

Saturday, September 18, 2010

My Wedding Theme

Salam peeps!! 

Now, memang dah sibuk fikir pasal wedding sendiri. Dah start listing about budget and all. Just tarikh je still tak double confirm lagi. My parents need to ask their elder brother about the date. Insya-Allah, raya ke-3 tak pun raya ke-4 2011. I don't think nak cepatkan tarikh as what my dad suggested. Plan kena betul-betul sebabnya hal kawin ni bukan perkara main-main. Memang lah seeloknya dipercepatkan. Tapi persiapan mental dan fizikal pun kena ada. I'm not good in cooking, so just give me some time to get involve with dapur thingy. 

My close frens memang dah tahu about my favorite color is PINK and WHITE. So, memang saya sangat-sangat ber'dream'kan PINK-WHITE wedding. Tapi I'm thinking of to add on GRAY also. Lately memang saya mudah jatuh cinta with gray shirts,jeans and tudung. So, the wedding theme insya-Allah PINK-WHITE-GRAY. My side akan guna pink-white while his side akan guna gray-white. Wedding theme nih hanya untuk majlis akad nikah. Majlis akad nikah disekalikan dengan majlis resepsi. Not exactly resepsi lah just majlis makan-makan dan beramah mesra with pengantin.


 Pengantin akan pakai white maybe a lil bit pink beading, while my brides maid akan pakai plain pink. Brides maid adalah my cousins seramai 7-9 orang. Haaa... Dah kena start usha kain untuk diorg sebabnya nak budget berapa.


 I love gerbera. Those yang baca my blog lama sudah sedia maklum dengan nama gerbera. And am still considering to use whether gerbera or roses untuk decoration and hand bouquet. Bunga gerbera memang murah, tambah-tambah lagi kalau dekat Cameron Highland. Ok, adalah over nak borong bunga jauh ke CH di bulan-bulan puasa. Insya-Allah will trying my hard to get fresh flowers. 


Gray-White akan digunakan untuk hantaran from his side to me. His family pun di'suggest'kan untuk pakai warna gray supaya boleh bezakan terus both family.
Piccas credited to this blog


Those warna memang tak digemari oleh Encik Tuney. But unfortunately, his fiancee love those color and it's her dream wedding. So, nak tak nak kena ikut lah kan? Hehehehe.... Kesian. Majlis belah dia still tak discuss lagi macam mana. Maybe buat garden wedding or maybe just majlis makan-makan untuk saudara-mara. At least ada lah juga untuk menyambut menantu.

So peeps, wedding theme dah ada. Now time to start everything. Apa yang perlu dimulakan ekh? Owhh ya, kursus kahwin definitely. Hahahahaha......


p/s : if nak pilih warna for brides maid, be make sure kontrakan warna baju bride and the brides maid.  and even material kain pun seeloknya berbeza. nanti dalam gambar sure akan nampak cantik and lagi satu, senang orang nak kenal mana satu pengantin. =P        

5 comments:

sharifuddin N shakina said...

amy..kebetulan..kina pun nak buat tema pink-gray-white..hehe..:)..rumah pudin gray..citarasa kita sama la..tp sebab lmbat lg..maybe bile2 masa bleh bertukar warna..haha..jenis tak tetap pendirian btul..

ashra said...

amy..
cantik la kalu amy pilih putih,pink.
so sweet..

meow said...

white pink silver...

mcm best

~dARlee zURiS~ said...

pink white...memang sweet
tp...jgn lah bg en tuney tu pakai baju pink ek.cam tak kena gaya lak.
baju putih with pink sampin will be ok kot.hmmm...

Lizzie Yasmin said...

Grey mmg cantik.. terutama nk ke silver...

Google Analytics Alternative