Followers

Follow by Email

Monday, September 6, 2010

Mana Nak Cari Mini Jars?

Salam peeps!!

Last 2 weeks saya ke IKEA tapi bukan atas alasan nak bershopping tapi lebih kepada nak makan-makan untuk berbuka. Masa jalan nak ke cafe Ikea, ternampak lah mini jars nie. Saya pun ada sebijik mini jar tersebut, and given by pusat servis perodua last 2 years. Saya letak gula-gula dalam mini jar tersebut. 

Oleh kerana tiba-tiba saya mendapat idea untuk d.i.y door gifts saya, so saya rasa saya boleh do something with the jars. Yang sakitnya, harganya RM9.90 for 4 paxs. It's quite expensive jugak if nak beli sekali gus. Let say 500paxs = RM1237.50. Haaa, tuh baru 500 biji empty mini jars. Belum masuk nak print sticker and ribbon and all that. Dah berapa di situ? Dan isi di dalamnya pula bagaimana?

So, another solution is to find not exactly but similar to these kind of jars with cheaper price. Ada sesiapa yang tahu tak mana boleh dapat? If not, i've to start to buy it every week. Setiap minggu satu to dua set. So let say ada lagi setahun, 365 hari = 416 paxs of jars. Nih kira plus minus jer tau. Beli sikit-sikit mungkin tak terasa duit tu mengalir BUT, confirm ke mini jars ni akan ada stock till 2011?? Yang ni saper nak jawab pulak? Hahahahaha..... So far, mini jars ni memang dah lama kan? Hopefully restockable lah.

Nih lah rupanya. 


Boleh tak time google-google mini jars nih keluar this website. And what's on my mind pun lebih kurang macam nih jer. I don't think nak bagi sweets macam dalam gambar ni sebab that gula-gula sangat lah mahal nokss... Just filled in with pink marshmallow. This is my 1st idea. Roughly jer dulu, tengok nanti after raya macam mana jadinya. Kena start buat sikit-sikit kan?


p/s : today my last day keje. Esok dah start cuti. =)

2 comments:

Anonymous said...

cuba tengok kat SSF.....

Nora a.k.a Aira said...

kedai rm 2 dan rm5?

Google Analytics Alternative