Followers

Follow by Email

Wednesday, September 22, 2010

M.A.C For Hantaran?

Salam peeps!!

Ramai yang baca blog ini adalah bride to be, so harapnya boleh membantu kalian yang tengah mengira budget untuk barang hantaran. Lagipun, tak lama lagi  dah nak year end sale. You should grabs apa-apa yang best time Christmas nanti.

Price list M.A.C ni saya ambil dari entri di blog lama saya. Dan rasanya harga still maintain lagi. Nanti saya cuba cari price list untuk Bobbi Brown dan few other cosmetics yer.

Saya pun still tak decide lagi nak beli which brand for hantaran. M.A.C is my current make-up brand, and dah lebih 2 years saya guna. So far, memang okeyh je dan tahan lama. And other brands tak pernah cuba lagi. Ada sesiapa yang nak suggest or recommend brands lain tak?




Eyes
Eyeshadow - RM57
Eyeshadow refill pan - RM45
Paint Pot - RM70
Tehnakohl liner - RM62
Eyeliner - RM60
Gel fluidline - RM 60

Lips
Lipstick - RM65
Slimshine lipstick - RM63
See thru lip color - RM72
Tricolor lipglass - RM75
Lippencil - RM55
Cremestick liner - RM68
Lip conditioner tube - RM50
Lip conditioner SPF 15 - RM62
Lip conditioner stick SPF 15 - RM62

Foundation
Studio Fix Powder Plus - RM105
Studio Tech - RM120
Studio Fix Fluid SPF 15 - RM105
Mineralize Satinfinish SPF 15- RM115

Powder
Select Sheer/Pressed - RM85
Blot Powder/Pressed - RM85
Mineralize Skinfinish - RM105
Mineralize Skinfinish/Natural - RM105
Bronzing Powder - RM85

Blush
Powder blush - RM75
Mineralize blush - RM85

Concealer
Studio Finish SPF 15 - RM65
Select Cover Up - RM65
Select Moisturecover - RM68

Prep+Prime
Eye - RM68
Lip - RM62
Skin - RM90
With SPF50 - RM130

Brushes
166 - RM130
187 - RM180
188 - RM140
217 - RM85
219 - RM98
224 - RM118
239 - RM103

Others
Fix+ - RM62
Pencil Sharpener Duo - RM22
Brush Cleanser - RM40
Wipes - RM 103
Strobe cream - RM128


5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

zuris jarang makeup.just pakai revlon je.
jadi,takleh nak membantu.
sori ek amy.

~LP Lum~ said...

salam amy~

sy pun xguna make-up.. cuma guna bedak baby anakku aje.. :)
rmai ckp revlon bagus.. tp xtau ar.. :)

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

peminat fanatik pink juga ye?
sebut tentang hantaran make up ni buat saya terkenang kisah beberapa bulan lepas.
saya beli MAC set untuk kegunaan sendiri. tapi my mom suruh buat hantaran. saya dah rasa 50-50 je.
kebetulan saya dapat call dari bf minta saya teman dia pergi mess night, guess what saya dah selamat rasmikan set tu! ahhaha.

sharifuddin N shakina said...

wah..mmg pminat mac ni..kina pakai cmpo2..tp sbb kulit agak bmasalah pki clinique..tp bedak je..haha..lipstik plak loreal..celak plak celak mekah..bleh? air batu campo..hehe..pastu tanpa segan silu paw ibu punya eyeshadow mac time raye..

meow said...

huhuhuh... pening ah nk cri hantaran :p

Google Analytics Alternative