Followers

Follow by Email

Wednesday, September 22, 2010

Ke Ikea

Salam peeps!! 

Semalam lepas office hour terus je ke Ikea. On the way back from my office to Kelana Jaya, I take LDP so memang lalu Ikea je hari-hari. And I will only do shopping and eating on weekdays, jika di Ikea. Kalau on weekends, memang confirm ramai manusia. Nak berangan-angan dan memilih pun susah. Especially untuk makan di cafe Ikea memang lah sangat-sangat lah berebut-rebut.

Kes nak ke Ikea ni salah satunya nak dapatkan katalog 2011 tapi malangnya pihak Ikea kata katalog akan diedarkan bermula 16 Oct nie. Memang sedih dan hampa lah jugak. Baru je nak verangan gitu.... So, alang-alang ke situ baik beli barang yang dah start bermain-main di minda nie. 


Just buy 2 sets of Rajtan spice jar for this week. This mini jar dah turun harga from RM9.90 to RM7.50. I'm sooo happy sebabnya dah cut a bit on my budget.


Nih rupa sebenarnya. Nak tahu misi D.I.Y saya, leh baca kat entri ni.


Encik Tuney beli floor lamp nie dengan harga RM39.90. As his personal interior designer, i advised him to buy another one and put both at the left and right of his tv bench. Baru ala-ala romantika kepo'eiira.


And i've already listed few things to buy. Beli stage by stage lah kan. Tak boleh beli sekali gus sebabnya saya budget beli ikut monthly. Hehehe.... So, barang-barang lain yang ada dalam my wishing list ialah : 


Saya sangat berkenan dengan candle holder tuh tapi harganya RM59 each. And white frame size sederhana besar. Will get it soon. hint : my idea for id and decoration is vintage contemporary


 Flower vase nih pun akan dirembat jugak. Harga RM7.90. Encik Tuney cakap, pakai je botol chili sos. Huuuuaaaaa...... T____________T.


Last but not least at the moment, nak dressing table ni boleh tak??? Really in love with it but unfortunately the price is soooooooooooo mahal, RM999. Boleh tak buat wish list untuk my birthday? 


Dalam banyak-banyak tuh, dressing table tuh je yang duk buat saya mengigau semalam. Hahahaha... Agak over di situ. Mana lah agaknya boleh dapat yang jenis vintage design style with plain white color? I don't want yang ada bunga-bunga rose punya design. Anyone knows? 


7 comments:

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah sudah mula membeli eik??
sy pun bercadang nak start membeli sedikit2 keperluan tuk umah.. al-maklum ar setaun bukan msa yg pnjang.. pejam celik dah setaun.. takut2 nnti satu pun xde.. :p

sy suka ala2 vintage inggeris, tapi xbape suka kaler putih sebabnya sy bukan sorg yang amat cermat dlm menjaga barangan berkaler putih... :p

ps : sy idamkan ala2 kg melayu tuk umah sy kelak.. ^.^
mau semuanya kayu berwarna coklat... :)

puterikurekure said...

ecemak!!! siap mengigau tak menahan tuuu...

insyaallah...ada rezeki cepat2 rembat k?

AnEs said...

wah wah..vintage tu!cari byk2 kedai prabot tau amy..cari sampai puas hati..insyAallah boleh jumpe yang same best tapi harga less!nanti kalau2 anes cari2 perabot tuk masuk umah sendiri kalau jumpe dressing table camtu anes gtau ea..hihi

AnEs said...

wah wah..vintage tu!cari byk2 kedai prabot tau amy..cari sampai puas hati..insyAallah boleh jumpe yang same best tapi harga less!nanti kalau2 anes cari2 perabot tuk masuk umah sendiri kalau jumpe dressing table camtu anes gtau ea..hihi

WillBe.Mrs said...

memang best dpt shopping kt ikea...!

ashra said...

wahhh..besnye.teringat zaman2 nak kawin dulu..duk kumpul duit beli hantaran,beli sket2 barang umah.hehe

bagus amy..kalu slow2 kumpul,tak terasa sgt duit kuar..lebih relax.

~ mizzAmy ~ said...

ANES :

thanks ekh awak. if jumpa yg lebih kurang macam tuh nanti, do let me know. ;)

Google Analytics Alternative