Followers

Follow by Email

Wednesday, September 29, 2010

Dulu Masa Kecik-Kecik

Salam peeps!!

Dulu masa kecik-kecik sambungan dari title di atas, saya dah pandai berangan. Berangan dari banyak sudut, konon-konon macam angan-angan minah jenin lah. Hahahaha.... 

Salah satu angan-angan saya ialah, saya mahukan jejaka yang badan tough, tidak smoking dan kulit mesti cerah also muka ala-ala chinese look. Haaaa.......... Kuat tak berangan saya? Sangat over kan? Diri sendiri tuh tak chantek mana dgn berkulit gelapnya tapi ada hati nak kan jejaka yang berkulit putih dan muka ala-ala chinese look. Verangan tak salah kan? Lalalalalala..... 

So, selama 26 tahun saya hidup di atas muka bumi ini, jejaka yang pernah hadir dalam hidup saya semuanya tak penuhi ketiga-tiga ciri di atas. Nak penuhi salah satu ciri pun tak dek until one fine day... Hehehehe...

Betul orang kata, if kita nak kan sesuatu better kita sebut banyak-banyak kali especially dalam doa. Tapi saya tak pernah berdoa nak kan jejaka sekian-sekian-sekian tapi dalam doa saya, saya mahukan Allah pertemukan saya dengan jodoh yang baik. Selalunya if kawan-kawan tanya jejaka yang macam mana yang saya suka, baru lah saya akan nyatakan ketiga-tiga ciri tersebut. Sampai ada yang gelak besar dekat saya. Owhhhh, saya terasa sangat-sangat okeyh!! Hahahaha..... 

Until one fine day, after all the heart broken, Allah pinjamkan saya jejaka yang berbadan tough dan tidak smoking TETAPI bukanlah berkulit cerah. Berkulit hitam-hitam manis gitu dan bermata sepet dan kecik. Hahahahahahaha....... Yes, that's him my Encik Tuney. 


 He's not Siamese or even Nigerian mentang-mentang dia gelap. Pernah kawan-kawan dalam fb tanya saya, "ur bf tuh malaysian ke?". Orang melayu jati tulen lagi okeyh...


And vice-versa which is he's admiring dengan Amy Mastura dan verangan nak ada girlfriend nama Amy. Hahahahaha.... Pelik kan, selalu lelaki berangan nak kan perempuan yang cantik-cantik nih nak nama Amy je ke? But my full name bukanlah Amy, itu pun dah kira fulfill lah kot kan? =P

Moral of the story, if kita nak berangan, so berangan betul-betul dan kena selalu sebut mungkin even dalam nada bergurau. Allah still dengar kan? Mana tahu time kita sebut tuh langit tengah terbuka ke? Dah kira macam satu doa. Same goes to mintak benda-benda yang negatif macam 'gemuk, tak chantik' and all, kalau selalu sebut takut nanti jadi doa. So, marilah kita mula menyebut perkataan-perkataan yang positif. Boleh ekh buat moral of the story macam nie? Hehehehe..... ;)     

9 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

saya pun baru perasan la tentang ni. dari zaman cinta monyet sampai la sekarang saya suka chinese look.

so far, semua yang pernah saya berkawan memenuhi kriteria tu tapi ye la kalau bukan jodoh kita memang tak ke mana.

alhamdulillah, my sweetheart ada la sikit-sikit chinese look. tapi sekarang tu semua tak penting.

yang penting hati dan perasaan. cea~

puterikurekure said...

akak tak dapat yang akak nak. tinggi, chinese look dan berbadan besar.

tapi akak dapat yang lemah lembut, penyayang dan ambil berat. hehe. alhamdulillah~

meo_suke_titot said...

tajuk entri nie macam tak kena.

patut tulis 'impian menjadi kenyatan'

:)

Dayu said...

tu lah, kan dulu dah kata kat amy
bab2 jodoh ni kena bertenang
kan,,betul..akhirnya amy temu gak org yang amy nnti2kan tu

*amy kelihatan dan kedengaran sgt bahagia skrg..suka

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... sy berangan mau kawen ngan bangsa ayah sy iaitu Chinese.. :)
tp.... tetba lak terpikat kat mamat en.cinta itu.. mata aje kot ala2 cino.. kulit xdo der... :)

Rilla said...

Rilla selalu verangan dulu, nak yang tall, dark and hensem, hahaha. Sekarang dapat 1/3 [dark], kira okelah tu, hahahaha.

didieadila said...

hehe jodoh..dlu dd pon slalu ckp xnak laki krus sgt..nak sedang2 xnak yang putih bla3 (mengada2) las2 dapat lebih kurg kira syukur sangat lah :)
tapi yang penting sebenarnya hati baek kan amy? ;)

~dARlee zURiS~ said...

hehee..
angan2 masa kecil2 dulu mmg gile lah
tinggi melangit aje.
berangan tak salah...free je kan ;)

iedayah said...

ai salam kenal..berangan itu indah..xgitu..hihihi

Google Analytics Alternative