Followers

Follow by Email

Thursday, September 23, 2010

Dah Pergi Kursus Kawin Ke Belum?

Salam peeps!!

Duk menggeletis nak kawin kan, tapi kursus kawin nya tak pergi-pergi pun lagi. Dah ramai pun yang suruh pergi, katanya takut nanti kena berkampung kat tempat kursus on weekdays. Dan harganya pun akan naik juga.

So, nak tak nak, kursus kawin ni wajib maka nya saya dan Encik Tuney plan nak pergi bulan October ni. Tarikhnya belum ditentukan lagi. Mungkin after syawal dan after 10.10.10 sebabnya by that time bukan main banyak jemputan kawin dari rakan-rakan.

Dalam duk google-google mencari tenpat untuk kursus kawin, saya dapat a few places area KL-Selangor. If ada sesiapa nak tambah dan suggest pun bagus jugak. Bab-bab ceramah nih kena dapat Ustaz yang kelakar so that kita tak mengantuk nanti. Kalau tak sia-sia lah pergi kursus kawin tapi tido.


1. Pusat kursus kahwin Mahligai Firdaus, Taman Setiawangsa (Depan Giant/ Petronas Setiawangsa, sebelah Maybank,BSN)


2. Pusat Kursus Perkahwinan TEN C, Tingkat 13, Bangunan LPPKN, Kuala lumpur
(Berdekatan Pertama Komleks, Medan MARA, SOGO)

3. Pusat Kursus Kahwin WEP TTDI
17A Lorong Datuk Sulaiman 7, Taman Tun Dr. Ismail (TTDI) Kuala Lumpur (berhampiran dengan IBM Lama)


4. Pusat Kursus Perkahwinan PPKI di Masjid Negara, Kuala Lumpur


5. Pusat Kursus Kahwin BTS MANAGEMENT
9-1, Jalan 20B/146, Desa Tasik, Bandar Tasik Selatan, Sungai Besi, 57000
KualaLumpur


6. Pusat kursus Perkahwinan WEP di Putrajaya
Persint 9, Putrajaya


7. Pusat Kursus Perkahwinan WEP
PUSAT KURSUS KAHWIN, PERKAHWINAN NO. 1 DI PUSAT BANDAR DAMANSARA, KUALA LUMPUR
Tingkat 2, Blok A (Damansara Business Centre) Jalan Damanlela
Pusat Bandar Damansara,Kuala Lumpur


8. Pusat Kursus Perkahwinan Plaza Warisan
Plaza Warisan, KL.


9. Pusat Kursus Perkahwinan Wani Pesona
No.19 (Ground Floor), Jelatek Business Centre,
Jalan Jelatek 2, Off Jalan Jelatek,
54200 Kuala Lumpur.
(Sebaris Wisma KRU)


Btw, dokumen yang perlu dibawa semasa kursus kawin hanya salinan IC je ke? Gambar ukuran pasport tak perlu ekh?? Kadang-kadang, time daftar baru nak inform. Kang menggelabah lah pulak kalau tak dek. So far, still ada 2 keping gambar kat dalam purse tuh. Pheeewww..... 


6 comments:

AnEs said...

anes da pegi da kursus kawen ne masa belajar dulu..teman kawan baek..haha..tapi skarang rasa cam nak pergi balik la..nak pergi ngn tunang baru best kan?lepas setiap kelas leh buat brain storming ke..haha

~dARlee zURiS~ said...

amy,better g tempat yg dah ada kwn2 pergi
sbb dengar citer ada certain2 tempat kena buat test.

~ mizzAmy ~ said...

ANES :

saya dulu tak nak pegi kursus kawin kat uni sebabnya rasa mcm tak best plak. sedangkan time tuh dah ada bf. mmg ada hikmahnya lah tuh kot. hehehe....


ZURIS :

owhh yer ker?? alamakk... ujian2 lah puloq....

cik syahira said...

assalamualaikum amy.

saya dah pergi last 2007 zaman-zaman degree dulu dan my sweetheart pun dah pergi zaman-zaman dia belajar juga.

aci la tu kan. if nak pergi lagi entah tak tau bila sebab dia busy memanjang~

anyway, selamat berkursus amy.

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe.. sy udah pegi 2 taun yg lepas ngan my lil sis, sbb takut kena berkg kat tmpat kursus ar gamaknya.. :)
seigt sy, hnya salinan ic ngan duit pembayaran aje.. buku n fail dah di sediakan segalanya... :)
seb baik tmpat sy xde ujian... :p
ceramah pun, mcm biasa ar kan, ada yg ustaz/uztazah yg lawak, memang xsangka dah nak abis dah slot mereka.. tp dpt yg bosan, terasa mcm berjam2 lamanya... :)

sk said...

amy,

dulu sy pegi kursus kt alshahir putrajaya. sy ade buat review dkt blog dulu. maybe amy bleh tambah dlm list amy tu.. :)

Google Analytics Alternative