Followers

Follow by Email

Thursday, August 19, 2010

Package Buffet Terbaik

Salam peeps!!

Sepanjang bulan puasa ni memang saya asyik makan kat luar. Hanya sekali je dapat berbuka di rumah. Yang bagusnya berbuka di rumah sebabnya tak perlu nak rushing cari surau atau masjid atau balik rumah nak kejar solat maghrib dan isyak-terawikh. Kalau makan kat luar, memang badan agak penat sikit sebabnya nak rushing situ-sana-sini. Dengan maghribnya, solat terawikhnya. 

So far alhamdulillah, even makan kat luar, kami makan dekat-dekat area rumah tak pun kat area Bangsar Village. Situ ada surau dan juga masjid. Tapi bila je ada undangan nak berbuka makan buffet, memang agak merisaukan juga sebabnya takut susah nak bersolat dan terkejar-kejar. Sayang juga nak tinggalkan terawikh. 

Pagi tadi, lalu depan Tabung Haji Jln Tun Razak. Dah berhari-hari dah perasan ada banner ala-ala makanan. Thought that banner pasal pasar ramadhan, rupanya banner pasal buffet ramahdan. Yang bestnya, harga buffet kat situ murah dan packages dia include sekali dengan solat maghrib, isyak dan terawikh berjemaah. Diorang siap provide air zam-zam dan juga buah kurma. Best kan?? For me, setakat nih buffet yang terbaik lah kat Tabung Haji ni. Mana nak dapat air zam-zam kan? For berbuka pula tuh. 


 The promotion details. Piccas taken from here


Sedap ke tidak, saya tak pasti. Insya-Allah, saya akan cuba ke situ. Nanti saya update pasal tempat tersebut. Or else, ada sesiapa pernah ke situ? Boleh tolong review untuk saya. Hehehe... Sharing is caring kan? Ohw btw, saya ada list kan few tempat yang provide buffet, u peeps can visit here. ;)



p/s : hari ni pakai baju baru from Zara, thanks Encik Tuney sebab sangat sweet belikan saya 2 helai baju baru. sayang, sayang abang... woottt wooottt.... =P

1 comments:

Pocket said...

pocket tengah tak der selera nak makan skrg ni,
(Regardless of my weight, yes pocket tak selera)
so kalau masa ni gi buffet.. amat lah ruginya..
nanti pocket makan sepotong buah..
dah dok kira nak balik...

on the way nak sampai umah kang mula la nak singgat kedai mamak hahahahah

eh dik.. kalau dah en tuney tahu add blog ni,
surely dia akan kunjungi jgak..
kalau tak sengaja kunjung,
maybe taksengaja... heheheh
(Sajer je nak kasi hidup anda meraban huhuuuu)

Google Analytics Alternative