Followers

Follow by Email

Tuesday, August 24, 2010

Ke'blur'an Barang Hantaran

Salam peeps!!

Orang sibuk duk shopping raya, saya pula sibuk tanya pasal barang hantaran pulak. Bukannya nak shopping sekarang pun, cuma nak list'kan perkara-perkara yang perlu dibeli di kala YES nanti. Make-up dan perfume memang patut di beli masa YES nanti, cumanya saya tak suka beli those thing dalam jangka masa yang lama (8-9 months). Nanti ada sedikit lari baunya. Make-up pun tak elok, orang kata lah. Anyone boleh betulkan saya?? Cik Puan make-up artis??

Ingat-ingat nak beli jam. Harga jam dan design memang akan cepat drop or bertukar ke? Saya selalu usha Guess, harga macam tak dek sale je unless pergi cari kat kedai jam selain butik Guess. Design pun sama je since last few years. Lari pun sikit jer lah. Memang dah lama nak pakai jam Guess tapi mak tak mampu nak beli. Tang jam, saya kedekut sedikit sebabnya tak pernah beli jam sendiri. Hehehehe..... I love my Rado. Wore it since 2004 till now without any scratches and turun warna. =)

Untuk jam pihak lelaki pula, which brand yang ok dan affordable yer? Orang lelaki memang suka demand jam mahal-mahal ke ekh? Tension okeyh.... If jam less than RM1K should be no problem, if more than that, memang mahu pengsan lah kan. Senang-senang beli jam couple je. 

Owh tak sabar pula nak start beli barang hantaran. Kami akan start beli sikit demi sikit. Harapnya rezeki makin bertambah so that memudahkan lagi majlis kami. Amin....

10 comments:

Anne M. said...

amin.
=)
so excited

zLa said...

sayang, beli jam couple pun cun pe..i pernah usha jam from armani for couple..kerlass!! tapi tak buat hantaran pun sebab dulang dah penuh semua..

mmm..makeup memang tak elok simpan lama2. tapi perfume lagi tak elok kot. ala yang, time YES mana de mekap yg sale sangat pun. Kalau ada pun mekap yang tak best. if u ada mac pro, beli makeup mac dengan harga yang murah je..

nurainie.ismail said...

laki salunya prefer seiko..maybe?hihi betol tu, perfume baik beli sebulan/2weeks nak pakai nanti. pastu yg lain2 tu leh buat sepersalinan baju ke. kite ritu bg kasut, bju kemeja kerja, jam, bju melayu.if ur future husband suka game, belikan di ps2..ps3 mhl sgt! :)

Zumie said...

seronoknye die nak kawen..nak kawen jugaklah :P

Nem0 o0h Nem0 said...

babe,nape ngn blog ko sebelum ni.aku tk dapat nk buka.stress tul..hehe

~dARlee zURiS~ said...

belilah sikit2..pelan2
taklah terasa sangat keluar duit tu nanti
hmm..psl jam lelaki tu,kena lah tnya cik abg tu brand apa yg dia suka pakai
cam mr sharil,lain brand tuk lain2 occasion.

ashra said...

amy,kalu nak beli perfume,beli time krismas nti.ada sales.hehe..

yang lain2 tu cam jam,kasut da le stat beli sket2,kalu beli skali semua,mmg nmpk duit melayang.ni ada sales raya ni,amik kesempatan hehe.

Super Nia Hana said...

moga di permudahkan tau dear..
beli skit2 amy..watashi pun migrain gak dari tgh bulan beli skit2.byk wohhh pkai duit.

king dgn watashi kalo psl hantaran sennag
watashi beli barang watashi nak
dia beli barang dia nak
then tukar..

beli sendiri so kita tau budget kita.
eehehe

Pocket said...

beli la pelan pelan,
jangan guna credit!!
nanti lepas kawin sampai anak dua baru abih settle... heheheh

tp pocket prefer something yg tak mudah rosak seperti...
dompet,
talipinggang,
leather briefcase (Mula dah..)
topi koboi yg ori tuh..(dah mula dah!!)
leather overcoat mcm iklan marlboro tuh
(Sila abaikan item terakhir tu, pocket dah mula merapu)

jangan la bli...
neck tie,
PS2 (Ker orang pakai Xbox 360 skrg ni?)
or bebenda elektronik gitu gitu,
pasal nanti rosak or dah tak mampu nak layan bateri ker... dah tersadai kat dlm store..
cantik jer dlm kotaknyer...

yonna said...

beli tag heuer la kak muahaha. rabakkk T_________T

Google Analytics Alternative