Followers

Follow by Email

Monday, August 2, 2010

~ It's Plus-Minus A YEAR Left ~

Salam everyone!! Penat lah google pasal bridal kat Kelantan. Not soo much lah, or i just didn't google it in details. Ada a few jer, tapi tuh lah sebab sikit je yang ada so tak dapat nak mencuci mata banyak-banyak. Memang nak kena spend time jalan-jalan area Jerteh, Pasir Puteh, and of course Kota Bharu untuk melihat sendiri the bridals.


Pasal bridal ni, actually mak mertua Heri pun buat. Cuma, I just want to find another option which suite my theme and all. Sebab theme apa pun tak tau lagi ni. Hehehe... Just want to survey it first.


Actually, i don't feel like to think about the wedding preparation. Entah lah, sangat lah tak excited. Serious, tak tipu!! Yang excited keterujaannya adalah nak beli rumah. Haaaa.... Boleh tak macam tuh? Dah beli rumah nanti, sah-sah la both of us dah tak dek duit nak saving untuk kawin kan? Hahahaha...... So, padan muka saya...


Sebelum keterujaan nak beli rumah tuh meluap-luap and terbayar booking or down payment. Baik i start google or think about my wedding preparation. Hehehehe... Actually, about the booking nak beli rumah nih almost berlaku yer. Encik tunang tuh ter'over excited. Adooooiiii.... Nasib mak on the right mind. I just said, "we are buying a house, not buying a t-shirt my dear". Pheeewwwwww.... It's sounds sooooo not cool at all. Nak beli rumah ni, banyak benda nak kena kaji dulu. Nak kena google map dulu. Jalan-jalan area situ camne, facilities camne plak. Then, high density or low density residential area. If time hujan ribut-petir camne. If area lembah-lembah macam Bandar Tasik Permaisuri and area kiara toll, memang sangat petir kedebomm-bomm. If area betul-betul kat KLCC nie memang jarang petir nak sambar-menyambar. Of course lah mak tak mampu nak beli yang dekat area KLCC kan? Hahahaha.... Owwhh bukan apa, i nih penakut ya ampun dengan petir dan guruh. Al-maklum, nak jadik ibu kena lah kuat semangat kan? Kang ada je anak yang cool down kan mak dia di bawah comforter. LOL....


Opppsss, sebelum termerepek about perkara-perkara yang tak sepatutnya, better i just stop all those craps. If anyone knows pasal bridal-bridal yang terdapat di Kelantan. Yang recommended yer, please let me know. I can sharing it here once i got a bundle of link. ;)

7 comments:

Anne M. said...

eh, sama la..
org [pon terfikir-fikir hal rumah skrg neh

~dARlee zURiS~ said...

beli umah pun penting
tp...rasanya skrg nie kawen lagi penting kot.hehee..

pergi cari mood amy!
excited sikit.yeahhh!!!
;)

:: fAzRa :: said...

amy:

cuba try ni h...since im getting marry oso next year ..so akak dah survey2 gak kat machang.....

sepupu akak amik dgn satu bridal ni kat machang..mekap dia akak suke..pelamin pun not bad r....

dis coming engagement..akak guna dis wedding planner nya khidmat...cuba la amy tgk yer...mane tahu berkenan....

www.dpweddingplanner.blogspot.com

Dayu said...

Baik amy gi survey sendiri, lg puas hati. decide theme siap2, nanti tak pening2 kepala nak mencari..
amy, nanti kalau amy tak nak kotak2 tu bgtau la ye
bleh lelong je kat kita

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah2... xcitednya mau beli umah... n xcitednya mau wat persiapan kawen... :)
>epy, epy, epy<

ps : sy gemar petir2 nie... sgat mendamaikan atie... :)
(serious bukan memain)

yonna said...

hari tu bff yonna yg kawen kat kelantan tu, dia pegi kat Bibie Pengantin kot. tu kat area2 pasir mas la. hehee ok jugak situ :D

:: iManja :: said...

lama tak masuk sini taw² dah tunang dan nak kaweng dah...congrats ye

Google Analytics Alternative