Followers

Follow by Email

Wednesday, August 25, 2010

Bulan Shopping

Salam peeps!!

Sepanjang bulan ni, saya berjaya menghabiskan duit saya dan juga duit encik tuney untuk bershopping sakan. Owhh bukan saya memaksa beliau. Tapi beliau yang baik hati untuk memberi. Tak kan nak tolak-tolak pulak kan? Rezeki tak baik ditolak. =P

Entah kenapa sepanjang bulan ni saya beria sangat, maybe sebab nak raya. Kononnya beli atas alasan nak raya tapi saya dah pakai awal-awal lagi. Memang bukan seorang yang penyabar. Hahahaha... Lagipun, ni bulan terakhir nak shopping for kehendak. After this, dah kena saving dan bayar itu-ini untuk wedding thingy. Kena sacrifice untuk shopping. Monthly banyak juga saya kena cut cost for saving. T______T. 

  • One pair of shoes from Vincci. Saya kan loyal customer Charles & Keith, unfortunately design C&K tiada menepati citarasa pada waktu tersebut. 3 kali tau pergi C&K, kot-kot diorang ada letak yang new arrival ke apa, tapi hampagas saja yang ada. Malangnya, harga Vincci pun sekarang agak mahal. Tak pernah beli kasut di Vincci melebihi RM100 for one pair, but kali ni dah pecah rekod sebab dah berkenan sangat.  

  • 2 pasang kain cotton di Jakel. One for me, and the other one for my future MIL. Kain cotton saya dah selamat dihantar ke tailor. Siap ke tak, tak sure tapi saya dah ada 3 pasang baju raya. So, no big deal if baju tersebut tak siap, tapi saya teringin nak pakai since upah jahit mahal oooooo... RM110 ko. 

  • 2 helai tudung from Najjah. Saya beli di butik seperti entri ini.

  • 2 helai baju ruffle-ruffle from Zara. Yang ni encik tuney yang belanja. Terima kasih.

  • Perfume from Body Shop. Now kena berjimat-cermat. Asyik keluar je kan, Anna Sui saya pun cepat habis. So kena cari alternatif yang lain sebagai perfume harian. Anna Sui akan digunakan pada waktu-waktu tertentu sahaja.

  • 2 handbags. 1 from Charles & Keith (encik tuney yang belanja). And another one from Seed (sendiri belanja).


Tak dek piccas so ciluk di C&K website. Besar bag ni, kiranya kalau setakat nak letak 2 pampers baby pun mmg muat.


Yang ni pula, saya terpandang di Isetan KLCC. Berkenan sebab design dia ala-ala Coach. Nak beli coach tak mampu you all. So, dapat design ala-ala pun from the cheaper brand kira okeyh lah kan. Tapi malangnya, masa kat KLCC yang display tuh je yang tinggal. Dengan kotornya, so tak jadi ambil. Then, 2 weeks after that pergi Padini Concept dekat Ikano, pun tak dek juga. At last, Padini Concept di The Curve yang ada, tuh pun tinggal yang display. Tapi still elok dan bersih. Masa pergi tuh tak berniat nak beli. Duit ada, cuma tak lah tekad mana nak beli. Tanya sales girl boleh reserve ke tak. Then, the sales girl cakap boleh reserve, so reserve lah. Dua hari lepas tuh, datang balik dan beli. Hahahaha, sangat dasyat kan if dah suka sangat.


Sesi shopping tak habis lagi, now still 25th of August kan? This weekend nak beli Crocs shoes for Encik Tuney and my dad. Beli online je you all. Murah tau, boleh ke sini. Katanya original, hope memang original lah.

5 comments:

Anne M. said...

tak pe..
t kalo nk upah baju ke hapa..
kasi kita..
special price

nurainie.ismail said...

bezzznyaaa!!!!!

ashra said...

wahhh..sakan.hehe.

btw,kita pun suka la design Charles& keith..

~dARlee zURiS~ said...

takpelah..raya setahun sekali
konon.tp shopping berkali2.hehee..

lawa lah handbeg seed tu amy
kalu tak jatuh hati ngan one handbeg kat carlo rino,mmg nak cari seed tu gak ;P

Zumie said...

c&k tu cantek ok..dah la tak shopping beg lagi ni ..meroyan mak noks

Google Analytics Alternative