Followers

Follow by Email

Wednesday, July 21, 2010

~ Unexpected!! 'Tunang Ekspress' =) ~

Salam everyone!! I'm back and for today baru sempat nak update blog and all. So far, i'm totally in a good mood eventhough tengah sakit gigi yang amat kritikal di ketika ini.

Alhamdulillah, i'm now officially tunang kepada Mr King Kong. And it was unexpected since we planned for MERISIK only on the day but then it was turn up terus bertunang. It's sound soooo funny lah kan, but then our parents dah bersetuju dan restu. Tak pasal-pasal M.A dah jadi tunangan orang.


My Mama to be. She's starting bahasakan diri beliau as MAMA and Mr King Kong's dad as BABA. Am I still dreaming or what??


Tunang with no planning, so nothing that i could show u. Without no piccas, no hantarans, no frens coming also. It was just family-relatives events. Nak tahu satu benda tak? Sesi merisik merangkap tunang express ni memang agak last minit decided sebabnya depends kepada my parents lah sebabnya diorang yang datang ke KL tau, tuh pun alasan utama ke KL ada kenduri di Kuantan. Alang-alang tuh, they come to KL sebab nak shopping for raya. And my Mr King Kong suggest to merisik at the same time. Majlis kecil-kecilan ni berlangsung di rumah Heri di Kelana Jaya. Banyak lah barangan-barangan yang tak cukup kan, kata pengantin baru kan si Heri tuh. A year pun tak sampai lagi, baru je 7 months. So, agak kelam-kelibut jugak lah di dapur. Sampai pinggan-mangkuk pun tak berapa nak cukup since tetamu dan sanak saudara yang datang dalam 40-50 orang. Nak tak nak, M.A beli paper plate ajer.

My mum masak nasik kerabu on that day. First time M.A dapat rasa nasi kerabu buatan ibunda terchenta. Nak tau kenapa my mum beria nak buat? Sebabnya request dari Mr King Kong. Over tauuu dia tuh. Tak pasal-pasal my mum sayang dia lebih. T_____T

Majlis 'pertunangan ekspress' M.A nih memang akan M.A kenang sampai bila-bila. Ada macam-macam kisah disebaliknya. Dengan cuaaakkksss terlampau okeyh, sampai masuk toilet je kerjanya. Over nokkksss... Belum nak akad nikah lagi.

Alhamdulillah, another one step to go. Insya-Allah, trying our hard to percepatkan majlis nya. Benda baik, tak perlu nak bertangguhkan? Starting after raya, M.A will quite busy preparing my wedd thingy. Kena start sikit-sikit and lama-lama jadi bukit kan? Hehehehehe....


Baju pun last minute hantar jahit and thanks god sempat siap and hasilnya pun sangat-sangat selesa. Will update about the baju later on. Tudung pun, M.A carik last minute and manik2 tuh M.A DIY jer. Kata merisik kan, tak kan nak over dress pulak kan? Make-up pun sendirian berhad je. Without no eye shadow pun... I was soooo rushing at that time. Dengan tolong my mum kat dapur lagi, dengan sanak saudara datang lagi. Kesian kan? Everything was unexpected. But i'm soooooo thankful dengan apa yang Allah dah tetapkan ni.



21 comments:

PutRee SeJiNjaNg said...

first time visit ur blog..=)

btw dah follow ur blog..

congratz dear..=)

Nem0 o0h Nem0 said...

tahniahhhh!!!!
keje Allah kn,tp besttt juga bila express ni.. =)

makdara TERDIVA said...

biar bersederhana tetapi berkat..dan paling penting..MERIAH!..HAHA!

salam kenal dr hakak!

puterikurekure said...

betul2 express ok!!!
hehe. tahniah amy! seronok akak bila dapat tau amy dah bertunang.

:)
tak sabar nak tunggu majlis kawen pula.

aMyErInAiMiE said...

gud for u kak!happy 4 u.tgk2 dr jauh je my senior ni b4 knal kingkong lg.bertuah badan akak ni.hehe.congrats!!

Super Nia Hana said...

OMG!!!
congrats AMY!!!
rasa mcm tak percaya jekkk

tahniahhh dear!

Zumie said...

omg..haha..tahniah syg..happy sangat ..ingat time frust dulu2 kan...saling2 ngadu mengadu..pape pon congrats cepat2 kawen tau...


tak sangka tunang terus kan..nasib i da tau sket2 time chat ari tu kalau tak sentap hehehheh..:P

innaz said...

AMY!!!..CONGRATS!

::misz maney:: said...

congrats mizz amy :))

Jard The Great said...

congratz beb.. ehehehe.. da agak da

zLa said...

alhamdulillah, congrtas sayang! tak kisah la express or tak, asalkan semuanya settle dengan selamat, itu objective utama kan..bila wedding nye yang? happy planning ye, u'll enjoy this moment to bits! percaya lah..all the best!

~dARlee zURiS~ said...

wow!surprise!
btw..congrats amy!
sangat2 hepi for u
mudah2an jodoh amy dan mr king kong berpanjangan ok.

bila big day tu?
;)

Anne M. said...

Ya allah..
sangat comel ok..
macam cite novel!

kawen jangan buat express tau, g tau kite awal2..leh plan cuti..

tahniah!

yonna said...

ya allah akak!!!!!!! syoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! yonna yang over gedik kat sini okayyy!!! bestnya tunang express! hahaha.

okay ape takde hantaran ke,sanak sedara ke, kawan2 ke. at least ada penjimatan di situ. so, boleh labur banyak2 kat wedding nanti :)

akak! im sooooooo happy for you! setelah banyak halangan utk ke one step closer hihi. yonna doakan yang baik2 untuk akak ok :)

*hugs*

Mommy Pinky said...

Sgt sweet cerita ni :)

Yang penting, majlis direstui dua2 belah family..tahniah ye..sgt comel wlaupun make up sendiri..hehe

nnt kawen, baru gempak2~ lalala :D

kerangRebus said...

tahniah...xpe..simple tu kan nice! =_= wane puple tu cantek ..suke3

LoVEaQshA said...

Owh amy, congrtaz!!~
Sguh xsgka cempedak jadi nangka,eh silap xsgka amy dah jd tunangan org secara express..!
Xkesahla camner cara yg penting next step kawin plak..

Leh join club kawin..hehe
Happy for u..

ashra said...

congrats amy..
hehe.tak lama lg da nak jadi isteri org da ye =)

~LP Lum~ said...

salam amy~

tahniah eik... :)

Dayu said...

amy!!!
tahniah!! amy dah tukar status
dah jadik tunang org!!
last minit pun tak kesah lah amy..

gambar berdua takde ke??

meo188 said...

yelah... buat pe merisik2... kg korang jauh...

merisik dan bertunang trus....

taniah :D

btw, scary gak muke mama... tak tutup rambut?

jg ati diorng elok2 ye... huhuhu

Google Analytics Alternative