Followers

Follow by Email

Wednesday, July 7, 2010

~ She's Out Of My League & The Back-up Plan ~

Salam everyone!!! Last week and last weekend, M.A managed to watch She's Out Of My League and The Back-up Plan. Those movies are my type of movies which is romantic comedy of course.

She's Out Of My League nih M.A kasi 3.5 stars from 5. Movie nie mengisahkan mengenai an ordinary man, Kirk, job as an airport security agent, dia sangatlah lurus dan jujur. Oleh kerana sikap jujur beliau, he meets with a gorgeous and sexy lady, Moly. Memang kalau ikut logik, that kind of lady sure tak kan tertarik dengan Kirk. But, atas sebab-sebab tertentu Moly fall for him. Sangat sweet sebenarnya. Part diorang kira-kira she's 10, and his is 5, sound soooooooo funny. Sampai ke M.A and Mr King Kong pun duk main kira-kira benda tuh.


Poster taken from google.


The Back-up Plan, movie yang M.A nanti-nanti since beberapa bulan yang lalu. Finally, I managed to watch and of course it was really awesome and worth it. Movie ni mengisahkan Zoe (Jennifer Lopez) yang terpaksa menukar plan hidupnya kepada Plan B which is back-up plan lah kan. Biasalah, as a human being, kita punya plan nak berjaya dalam hidup, then kawin dan ada anak-anak dan bahagia bersama keluarga. So, Zoe's life not turn in that way. Terpaksa lah beliau menukar plan hidupnya dengan melakukan artificial insemination. Dalam Islam, benda nih haram ke ekh? Macam berzina jugak kot, kan? I don't know, but I really tend to know about it. The day dia buat AI, she meets Stan. Stan pulak, fall in love at the first sight. So, banyak lah part touching sampai M.A menitiskan air mata. Nak tahu kisah selanjutnya, you should go and watch it too. This movie i give 4.5 stars/5. ;)


Poster taken from en. wiki.


Masa tengah tengok cerita The Back-up Plan, Mr King Kong bisik kat M.A, and told me that watak Zoe sama macam M.A. Suka je fikir negatif dan susah nak percaya orang. I mean, susah nak percaya dengan relationship and him. And those yang rapat dengan M.A pun tahu yang M.A sebenarnya dah punya back-up plan for myself if i'm not married. Tapi back-up plan M.A tak disetujui oleh sesetengah pihak. But then, i meet my Mr King Kong already. Hope that i don't need to continue my back-up plan. Amin......

Hope review from M.A nih dapat membantu mereka-mereka yang ingin menonton wayang pada hari ni. ;)


6 comments:

puterikurekure said...

ok. leh pi cari dvd ni. hehe.

Anne M. said...

hikhik..
pertama ketawa...
dah lama xgelak..
actually org pon ada backup plan..
minta-mintalah orang pon tak continue with the back up plan..
nak jugak rasa ada femly..
xda kosong sgt..
tapi dah jadi benda macam neh, tak tahulah ada rezeki lagi ke tak..


org nak tgk back up plan dengan MR KN, tapi dia a\dah nak kena g training..
sob..sob..sob

btw,
i;ll pray the good thing will happen to you soon..

jgn lupa jemput k.

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe.. smua pun ada back up plan.. :)
mcm sy, sy pun ada back up plan andai sy xketemu ngan en.cinta... smpaikan mak sy sndiri hangin ngan plan yg sy dah buat... :p

tpi alhamdulillah.. dah jumpa tapi msih blm tentu ujung pangkal nya laie, maka, my back up plan masih laie di perlukan di sini... ^.^

kerangRebus said...

bk up plan?eheee..
samela..i pon sush nk pcya ngn r.ship n ai dia..haih..ape2pon skg..hop sume plan skg bjalan lncar..n xplu bk up bk up plan.. +_+

meo188 said...

dh lame tak cite cenggini... :D

AmirFX said...

Back-up plan untuk perempuan yg belum kahwin mesti nak dapatkan anak angkat... Betul ker? hehe.. Nie kawan saya punya plan...

Google Analytics Alternative