Followers

Follow by Email

Saturday, July 3, 2010

~ Garden Wedding? ~

Salam everyone!! Last night, M.A nampak orang duk sibuk-sibuk hias dewan. Dekat sebelah rumah M.A, memang ada dewan besar and every week memang confirm ada wedding. And, i think i'm going to use the same dewan for my reception soon.

Then, i was really excited since i saw garden wedding concept even diorang buat indoor. And it's really work. Tak nampak kaku or weird pun. It's so nice!!

Usha punya usha, then asked the girl yang tengah duk menghias. Asking their name card and so on, and suddenly, the toikei himself talked with me and Mr Kidd. Biasalah, harus lah tanya bajet garden wedding ni berapa kan? Hahahaha..... For all things, include everything accept for catering boleh cecah RM10K. Include the decoration for hantaran jugak. I think, it's quite reasonable for garden wedding.


Piccas taken from De Classaflora's FB.

But still, it's sooooooo mahal for me. Tak mampu nokksss..... Tunggu lagi 2-3 tahun baru leh kumpul duit banyak-banyak lah macam tuh. There's a BIG NO for loan. Tuh adalah tema kami berdua. Kumpul duit mana yang ada sahaja. And just use the money mana yang ada je. If lboleh kumpul dalam 20-30k, alhamdulillah lah kan... *makan maggie hari-hari lah macam tuh kan?*

But yet, i'm still interested with their decoration. Will try to discuss with them soon. Hope boleh lah buat garden wedding even bajet ciput je kan? Mak tak nak susah-susahkan semua pihak. There's no pembaziran but yet nak yang chantek-chantek jugak. Boleh tak macam tuh??? Haaaa, over kan?

Okeyh-okeyh, stop the craps. Lambat lagi nak kawin yer, tahun depan insya-Allah. If cukup DUIT yer. If tak cukup, kita tangguh tahun lagi satu. Susah-susah, kita buat akad nikah jer. Jimat.... Dalam islam, itu jer yang wajib nya kan?

Okeyh-okeyh, stop!! For those yang mencari-cari wedding planner or butik pengantin yang menyediakan perkhidmatan decoration for garden wedding, leh lah usha their Facebook and also their fotopages. Bak kata tokei De Classaflora, FB mereka yang paling aktif dengan piccas terbaru. So, better pergi facebook mereka. I tell you, cantik-cantik okeyh.... Mak rasa, tetiba mak nak jadik pengantin segera pulak. Wakakakaka....


Piccas taken from De Classaflora's FB.


10 comments:

meo188 said...

wah, kenduri cenggitu mcm best je....

tp kat terengganu famous dgn rewang kn?

gotong royong.... mesra2 saudara mara gelak ketawa... lg cool kn?

~dARlee zURiS~ said...

tahun depan?
tak lama g dah.hehee...
yeahh..kumpul duit sikit2,pelan2.jgn wat loan lah kalau blh.ti dah beranak pinak,loan kawen pun x habis bayar g.

y said...

garden wedding memang selalu mencuri hati T__T heee.

tapi duit tu lah. duitttt $_____$ haa kan dah keluar ikon wang ringgit :p

takpe la kakak, buat simple yet eksklusif, ok ape :) hehe

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe.. cantik memang cantik but dlm msa yg sma kena pkir beribu kali... mcm awak gak, xmo ar wat loan even wif our parents... :p

tapi sy suka majlis yg ringkas tapi ceria n yang penting smua kaum kerabat kuarga kedua dua belah pihak dpt berkumpul pada harie bahagia sy tu nanti... :)

~ mizzAmy ~ said...

MEO :
belah saya of course gotong-royong with gulai kawah. ;)


ZURIS :
insya-Allah, depends on the $$$$$. hahahaha.... tension seyh bila pikir kawin = $$$$$. T_____T

tuh la, mmg dah plan tak nak buat loan2 ni since lepas kawin tak nak ada beban yg tak memberi any goods pun untuk keluarga. sebabnya lepas kawin nak kena beli rumah ku syurga ku... my target lah. tuh pun tak tahu lah, kita je yg merancang and yang tentukan datang dari NYA.


Y or YONNA :
sejak bila ada singkatan Y? hahaha...

tuh la yonna, nak garden2 wedding bagai. bajetnya tuh ciput ajer. T____T. rasa kesian pulak kat diri sendiri ni. $________$


LYNDA :
tuh la kan, memang nak buat seringkas yang boleh but then puas hati lah. dan tak nak susah2 kan mana-mana pihak.

cHeRyNa PiReS said...

kak sha pon nak buat garden wedding. in fact, a lake garden wedding

sebab masjid negeri dekat seremban depan lake garden.

nice venue and i love it to be my wedding venue, insyaAllah

~ mizzAmy ~ said...

KAK SHA :
woowwww... i can imagine that!! it's sooo awesome lah. and don't forget to invite me since i nak bergambar2 di situ. ahakss....

ashra said...

cantikkan amy garden wed ni..
hehe.

emm..btul amy..prinsip korang berdua sgt bagus..wed besaran smpi wat loan adalah sia sia..baik wat loan beli umah ke,or pape yang lebih dtgkan kebaikan pas kawin.
good good!

Super Nia Hana said...

wahh..cantik sgt amyy...
watashi pun teringin..tapi..kena ukur baju kt badan sendiri gak kan?
huuhuh

kerangRebus said...

memg angan2 nak wat garden wed..sangat cantik~~ tapi 10K tu anak dato' datin je la bleh..uhuuu

Google Analytics Alternative