Followers

Follow by Email

Wednesday, July 14, 2010

~ Birthday Party Si Kecik Yang Suka Nangis ~

Salam everyone!! Last Saturday, M.A kebizian satu hari, rasa bagaikan tak cukup je 24 hours tuh. Yer lah, dengan kerja half day nya, then pergi OU carik hadiah untuk si birthday boy at Pumpkin Patch. M.A bagi baju raya untuk beliau. Makkkk aiii, 1st time M.A beli baju baby. Ya ampun...... Mahal-mahal juga rupanya ekh baju baby nie? Sepasang baju diorang boleh cecah RM200. Makkk aiiii....... Mak terpikir camno nanti kalau mak ada anak. Bajet-bajet, seorang dua cukup lah kot. Poning den nanti nih haa....

Maybe M.A tak pernah bercerita pasal 'si kecik yang suka nangis' nih kan? Namanya Dani dan baru je mencecah usia setahun. Tak pandai jalan lagi but i think dalam masa terdekat Dani dah boleh berjalan kot. Owhh si Dani nie adalah nephew kepada Mr King Kong.

Owhh btw, kenapa M.A panggil 'si kecik yang suka nangis'? Sebabnya memang si Dani nie kerja nya nangis ajer. Asyik nak bertempek dengan mak nya jer. If orang tak kenal tegur dia pun, dia akan nangis. Ya ampunnn.... pengsan okeyh kalau dapat anak macam nie. Boleh kurus tinggal tulang rangka ajer lah nanti.


Excited pulak si Dani nie. Maybe dia ingat tuh mainan ke apa kot. Hahahahaha...


Dani with Aunty Amy. Yang sebelah M.A tuh Mr King Kong punya kakak. Single lagi tuh.


Dani punya lah excited dapat hadiah dari Mr King Kong. M.A yang pilihkan untuk si Dani sebabnya kalau ikutkan Mr King Kong, dia nak beli kereta yang boleh duduk then si emak/ayah control kan pergerakan kereta tersebut. Mahal noksss dalam RM300-400. It's better to get the things yang boleh membantu Dani untuk berjalan or something yang learning lah kan. Kereta control tuh next time dah besar-besar sikit baru boleh beli. Mainan yang kat atas ni sangat membantu si Dani sekarang ni after 3 days sebabnya dia dah boleh berdiri tegak dan boleh tolak dengan laju-laju tanpa bantuan sesiapa. See, M.A punya idea nih not bad jugak sebenarnya.


Oleh kerana nak carikkan hadiah untuk si Dani. Mr King Kong ajak M.A temankan beliau ke Selayang Mall. Then, tak pasal-pasal before dapatkan hadiahseperti di atas, M.A yang dapat hadiah dulu. Hadiah yang amat-amat lah berharga gitu for me. Never get it from other man. He is the first and the last person. I WILL MY LOVE and i could not ask for more. T________T

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hehee..biasalah tu
baju baby mmg mahal2.tambah yg branded punya.

cam best je mainan tolak2 tu
blh bli kat kysha ti nie bg dia jalan cpt sket.

ohoo...bikin suspen je amy
hadiah apakah???

puterikurekure said...

akak pon ingat nak belikan khalish benda ni nanti. tengokla camne. hehe. budak tu ganas.

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah2... bestday boy blm dpt adiah, awak dpt dulu eik?? :p

meo188 said...

xsbr nk dpt anak

Amni said...

Wahhh... apa hadiah nyer tu? Hee...

Anne M. said...

sedapnya kek dia..
hepi besday dani!

PutRee SeJiNjaNg said...

comelnye dani...happy belated birthday to dani..=)

Google Analytics Alternative