Followers

Follow by Email

Thursday, July 15, 2010

~ Bila Mana Fasa Kehidupan Mula Dah Nak Berubah ~

Salam everyone!! Semalam, Mr King Kong datang jemput M.A dan bawa berjumpa parents beliau. Dah la dia tak cakap pun apa-apa kat M.A, alih-alih nak kena jumpa parents beliau berbincang about something serious. Okeyh-okeyh, M.A memang everyweek akan ke rumah parents Mr King Kong tapi selalunya tak lah dijemput ke apa. Nih, siap bawak keluar makan jauh-jauh atas urusan 'berbincang'. Haaaa.... Tak ke cuak mak ni kan??


For those yang rapat dengan M.A memang dah tahu yang hari Ahad nih akan berlangsungnya majlis kecil-kecilan dia rumah Heri yakni di Kelana Jaya. It's not my big day yer. Jangan salah faham. Ramai yang thought it would be my engagement day, but then it's not. Perancangan dan persiapan hanya bermula pada hari Isnin yang lepas, camno nak bertunang-tunang bagai?


Entri yang lepas kan M.A ada cakap mengenai hadiah yang dibeli oleh Mr King Kong kan? Kira hadiah ke ekhh? Mr King Kong and the family will come and give me the 'thing'. Adat melayu nya merisik lah kan. Adat orang putihnya, propose lah gitu. Dalam Islam, it would turn to BERTUNANG secara tak langsungnya, kerana dah dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak. Haaaa... So, nak amik yang mana satu nie?


Apakah perasaan ku saat ini? Happy lah sebabnya dah nak tawen but at the same time of course lah cuuuuaaakkkkkk giler. Okeyh-okeyh, i know over lah kan nak cuak-cuak bagai sebabnya bukan lah nak akad nikah ke apa kan. Tapi entah kenapa perasaan cuak tuh lebih dari perasaan happy. Al-maklum ajer lah, M.A dengan Mr King Kong nih baru je berchenta. Sampaikan mama Mr King Kong tanya M.A, "amy nak ke orang macam kidd nie? leh tahan ke?". Hahahahahaha..... Okeyh, M.A jawab, "tuh lah aunty, dia nih sengal semacam je". Memang Mr King Kong nih jejaka yang paling tak tahu malu M.A pernah jumpa. Korek hidung ke, kentut ke, bukak baju ke, dan segala behind the scene yang agak dikontrol macho oleh jejaka melaya tapi tidak pada beliau. Bukan depan M.A je you all. Tengah meeting pun dia buat tanpa segan silu. Ya ampunnnnn.... Camne M.A leh jatuh cinta dengan jejaka sebegini?? Hahahahahaha......opppssss....i buka keburukan beliau kah? i think, semua orang pun macam tuh kan? cuma buat behind the scene or senyap2 ajer.. =P

Actually, M.A nak keep this as my secret. But then, M.A rasa macam tak best pulak M.A tak bagitau dekat kawan-kawan bloggers yang selalu baca kisah hidup M.A yang up and down. Yang dulu selalu je putus-putus cinta. But when bila dengan Mr King Kong, M.A dah agak jarang update kan? Bukan tak nak update, Mr King Kong nasihatkan M.A agar berhati-hati lah kalau nak bercerita pun. But then, about this serious matter and of course about my happy day harus lah M.A share with the lovely readers. So peeps, doa kan lah agar semuanya berjalan lancar. Amin.... =)


Hari Ahad pagi baru boleh collect cincin tersebut kerana cincin yang berkenan di hati tuh tak muat jari. So terpaksa lah di re-sized.

p/s : can't wait to get my baju tomorrow. nanti M.A review pasal baju pulak. last minute tempah, hari isnin hantar, esok insya-Allah siap. just simple-simple jer. tudung je tak dek lagi nie. T____T

17 comments:

~dARlee zURiS~ said...

wow weeee!!!
sukanye!!!
hepi for u.
nak tawen dah ek...
tahniah amy :)

tak sabar nak tengok hantaran2 designer nie.mesti meriah kan..

Super Nia Hana said...

congrats amy!
mendahului watashi nampak nya
wowwww!!!

Ibu Iman said...

waaa... tahniah amy!!!! patut la ada bau2 nasik minyak.... hehehhee... semoga berkekalan :)

Redbloodsnow said...

WHOAA YANGG!!! DID I MISSED SOMETHING HERE???? ARE U GETTING MARRIED OR JUST NK ENGAGED JER DULU???

EEE..HAPPY FOR U DEAR. FINALLYYYY!!! :) MWAHH MWAHH. SIAP ARR AMY NNTI Z JD POLIS SOAL JWP KAT YM T..HAHAHA

~LP Lum~ said...

salam amy~

awak..... tahniah........ :)
akhirnya setelah sekian lama eik awak bertemu ngan insan yg bertuah... :)

doakan sy jua eik... :p

:: fAzRa :: said...

wahhh...congrates sis....alhamdulilah...tiap ape yg berlaku pasti ade hikmahnya...see....u meet mr king kong...now..alhamdulilah.....

akak pun dis year akan bertunang...insya Allah....im hepi for u.....

:: fAzRa :: said...

wahhh...congrates sis....alhamdulilah...tiap ape yg berlaku pasti ade hikmahnya...see....u meet mr king kong...now..alhamdulilah.....

akak pun dis year akan bertunang...insya Allah....im hepi for u.....

azuan said...

tahniah3!!

Anne M. said...

i can hear ur heart beating so fast from here..
hik..hik..

tahniah ye,

meo said...

jari cik amy kecik comel eh?

huhuhuhu...

all the best.

Doakan korang berjaye & hepily ever after

f.i.e.z.a said...

congrats in advanced amy! im soo happy for u! :)

ashra said...

hepi 4 u!.... =)

Mr Aan said...

kene diet...eheh

kerangRebus said...

wah!beznye!jeles yu!
tahniah ye..smoge kekal til nafas bhenti k..amin3 ! =_=
(nak cincin poh kong 1!)

en_me said...

ammvoiii sonoknyerr nak kawen tewww.. ehehe

puterikurekure said...

napelah akak tak perasan entri ni amy oi...

congrats dear!
:)

Amni said...

Wow! Congrats! Dah agak dah...=P

Google Analytics Alternative