Followers

Follow by Email

Monday, June 14, 2010

~ Perkara Wajib Hari Sabtu ~

Salam everyone!! Seperti tajuk di atas, perkara yang wajib dilakukan oleh M.A dan Mr Kidd/Encik King Kong saya adalah melakukan aktiviti senaman or workout or kick boxing or muay thai di taman-taman sekitar KL dan Selangor. Tujuan kitorang buat di luar adalah kerana 'marketing strategy'. Tapi yang paling penting, M.A nak hilangkan calories. Burn 1000 calories cukup lah. Yo yo or jer kan?

So, hari Sabtu yang lalu, we all ke taman-tak tau-nama, dekat-dekat dengan Taman Bahagia. Nasib lah tak hujan petang tuh, kalau tak jawabnya cancel lah kan aktiviti mingguan ni. Selain M.A dan Mr Kidd, Farez pun join juga. Farez ni dah macam adik kepada Mr Kidd. Now, M.A pun anggap beliau macam adik M.A juga. He's a fighter, so beliau join kami ber'aktiviti mingguan nih kerana beliau nak training dengan Mr Kidd untuk dapatkan 'entah-nama-apa-entah-bendalah-tuh', cardio apa entah. Untuk lebih kuat dari segi muscle kot. Encik Kidd saya tuh kan expert in muscle engineering. M.A pun baru tahu, ingatkan machines je kena ada engineer. Wakakakaka.....


M.A kena buli kaw-kaw dengan encik king kong nih. M.A pulun duk cakap kaki M.A dah sakit sangat, tapi dia ingat M.A nak ngelat. Sebab M.A memang selalu ngelat je bab-bab training. But for last saturday, M.A seriously sakit kaki kat lutut. Sebab dah tak tahan, M.A nangis. Hahahahaha... Baru beliau cuaksss dan suruh M.A duduk and rehat je. Hahahaha.... Ingat kita tipu-tipu ke?


Farez and Encik King Kong. Okeyh, jangan tertipu yer. Farez bukannya bergigi hitam. Tapi he's wearing mak guard ke apa entah. Nama pun fighter kan. Next month beliau nak fight, M.A dikerah untuk menonton. Gilo lah diorg nih!! M.A punch perut si Farez masa training pun M.A ngelat tumbuk manja-manja je. Inikan pula M.A nak nengok si Farez tuh berdarah-darah kena tumbuk.


M.A training kejap ajer, selebihnya nih lah keje M.A. Duduk dan menjaga barang-barang mereka. Tak pun, M.A tukang gelak je tengok gelagat Encik King Kong. Tapi kadang-kadang je lah gelakkan beliau. He's too serious dan sangat garang time train orang. Takutss...


Dah alang-alang M.A cerita pasal aktiviti kami ni, if ada sesiapa yang berminat nak buat personal training dengan Encik King Kong saya, leh lah contact M.A through email. Or leave your email kat comment box. Harga still boleh runding, sebabnya kalau buat P.T di gym-gym terkemuka like CF(celebrity fitness) biasanya dalam RM150 per hour. Tuh baru harga PT belum lagi termasuk harga nak bayar for the membership dalam RM150-RM180 per month kot tak silap. And for your info, buat training macam ni bukan untuk kesihatan semata-semata but you can get your ideal weight too. Client encik king kong dah dapat turun kilos sebanyak 20kg dalam masa beberapa bulan. Bukan hari-hari dia training pun. 3 kali seminggu je kot. Makan pun tak perlu nak terlalu risau, but yet still kena jaga makan jugak lah kan. Tapi tak dek lah sampai cannot take rice for ages ke apa.

Okeyh lah you all, rasanya cukup lah dulu buat kali ni. Next time will be update about the same activities with another piccas. Mana tahu, ada yang berminat nak buat personal training kan?


p/s : yeay-yeay... kain dari Indon dah sampai ke tangan ku. nak mencarik tailor yang best-best supaya cik amy yg gemukss nih nampak comel and kurus sikit.

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

zuris pun nak kuruskan badan.
kat kl lah lak korang ek.kalau kat sini,mmg dah ajak mr sharil join.huhuu...

Anne M. said...

sonoklah!

hehe

p/s: sy dah kurus,juz nak buang toksin dalam badan jer

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah3... aktiviti yang menyihatkan di smping boleh berdating ngan buah atie... :)

berminat gak.. tapi xde wat sekitar sbn ke??

Mr Aan said...

sy nk join kak...

cHeRyNa PiReS said...

the time will come for me one day, insyaAllah;)

~ mizzAmy ~ said...

ZURIS :
tuh lah kan, jauh pulak zuris kat ipoh nunn. kalau balik bercuti ke selangor, leh lah contact2 amy. ;)


Anne :
kurus sangat pun kena jugak bersenam. untuk jantung babe!! kang tekanan darah rendah, tak pasal2 senang pengsan. =P


LYNDA :
hehehe... tuh la. aktiviti yang berfaedah namanya. berdating sambil menyihatkan tubuh badan. ;)


AMER :
boleh jer. jom lah...


KAK SHA :
amin... as long as kak sha nak, sure berjaya punya. *wink*

Redbloodsnow said...

aiiyooo yang. sanggup ka tgk dia fight nnti ek. klo zie..sure x sanggup...hiksss :P

Google Analytics Alternative