Followers

Follow by Email

Wednesday, June 9, 2010

~ Marry Me? ~

Salam everyone!!! Tadi M.A sempat tengok My Name Is Khan. A very heavy movie for me. Banyak points yang cuba disampaikan oleh penulis skrip. But yet, still ada beberapa persoalan di situ.

No, i'm not going to story or summarize the movie. I just remember the way Shahrukh Khan propose Mandira(Kajol) to marry him. A bit scary but it's really sweet i think.


Picca credited to flickr.


Different people might be different way to propose their love ones. Ada yang sampai book the whole cafe or restaurant just to have their privacy. Okeyh, nih if si jejaka itu terpengaruh dengan drama or movie lah kan. Or else, propose through phone call pun ada je. Cinta jarak jauh lah katakan. But yet, the main point is just to get a positive answer towards the proposal.

So, kawan-kawan ku sekalian, bagaimanakah anda di propose oleh tunang-tunang or suami-suami anda sebelum langkah ke gerbang perkahwinan?

Of course you guys tertanya pasal M.A kan? M.A pun dah di propose but it was just a spontaneous from him. And i wish that he will propose me in a proper way one fine day. Make a wish jer lah kan.

Before M.A termerepek lebih-lebih, better i just stop the crap. Have a nice day everyone!! ;)

12 comments:

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... xtau ar.. sebb xpenah kena propose laie.. :)

apapun, mengimpikan dia propose ngan bg sy sejambak bunga mawar putih.. wah.. very d lovely (bg sy ar)... :p

~dARlee zURiS~ said...

saat dilamar tu adalah saat yg terindah.
walaupun dah tau mmg kita akan kawen dgn dia,tp still terharu.
hehee..

Atiqah Adnan said...

yes dear~ SRK macam ikut cakap orang kan dalam tu.. bila orang cakap dia ikut je.. sweet sangat masa dia propose tuh... hee~

Jard The Great said...

hehehe... die propose guna sms je

f.i.e.z.a said...

i want to be propose in a very romantic way.uuuuu hehe
cam tgk lepak tepi beach ke..or tgh fine dining ke oh oh..
:)

so whats the answer to d proposal?yes or no? ;P

cHeRyNa PiReS said...

pernah mempropose dan dipropose dalam chrysanthemum storu - cerita 20 episode dalam blog kak sha tuh.

but as i said...proposal tak penting, yang penting jadi tak jadi. cakap melalui pengalaman nieh:)

cHeRyNa PiReS said...

pernah mempropose dan dipropose dalam chrysanthemum storu - cerita 20 episode dalam blog kak sha tuh.

but as i said...proposal tak penting, yang penting jadi tak jadi. cakap melalui pengalaman nieh:)

cHeRyNa PiReS said...

pernah mempropose dan dipropose dalam chrysanthemum storu - cerita 20 episode dalam blog kak sha tuh.

but as i said...proposal tak penting, yang penting jadi tak jadi. cakap melalui pengalaman nieh:)

Anne M. said...

hip hip hoorey!

en_me said...

sweetnyerr kanns.. ehehe

meo188 said...

i propose gadis perak di dpn umah bakal mak mertua lepas layan barbecue dgn famili die :)

Super Nia Hana said...

hmm..watashi byk kali di propose dgn cara yg lomentik.tp bkn org dr org yg watashi harapkan.

huhuuhuh..kasihan mereka.tp..tabley paksa kan..

Google Analytics Alternative