Followers

Follow by Email

Tuesday, June 15, 2010

~ Latest Movie For Last Weekend ~

Salam everyone!! Last two weeks, M.A and Mr Kidd tengok cerita Prince Of Persia. Cerita tuh serious best weyh.... M.A nih jarang nak tengok cerita-cerita action or perang-perang, tapi sejak berdating-datingan dengan si encik king kong ku ini, M.A agak layan jugak lah cerita-cerita sebegitu. Tapi Prince of Persia tuh best. Plot cerita dia ala-ala macam, ingat kan orang ni, rupanya orang tuh yang buat. Ingat dah mati, and end of story sebab heroin dah mati, rupanya back to the basic of the story balik. Kalau ada sesiapa yang tak tengok lagi, M.A nasihatkan korang pergi lah tengok. Tak rugi punya. If nak bezakan dengan Shrek 3, M.A pilih Prince Of Persia lagi. Ohw btw, still ada lagi ke Prince of Persia dekat wayang? I don't think dah habis tawangan sebabnya masa M.A pergi tengok tuh baru seminggu tawangan kot.


Poster taken from here.


Tengok cerita ni, feeling-feeling Mr Kidd lah yang berlakon jadi hero and M.A lah heroin nya kan. Mana tak nya, badan hero dia tuh sama macam Mr Kidd. Cuma encik king kong ku itu pendek ajer, tinggi sikit ajer dari M.A. Hahahahaha..... Satu je lah since i knew him, dia sangat suka tayang-tayang badan dia time dia tukar baju kat dalam kereta. Konon feeling-feeling ada orang nak tengok lah kan. Derrrrr.............. Piccas taken from here.


Forget about the badan ketak-ketak. Last Friday's night, we all dapat free tickets from Farez. Ingat cerita apa lah kan, rupanya cerita KAPOW : Atoi The Ajaib Boy. We all dapat tiket untuk preview. Kelakar tuh memang kelakar lah kan, cuma sangat-sangat merepek lah jalan cerita. Kalau ya pun nak merepek, merepek lah yang logik-logik sikit. Adeh..... Part yang sedih pun M.A tak dek feel, camno tuh?? Patutnya M.A sure tangkap leleh nangis nyer lah sebab sedih, tapi no feel. Part paling kelakar bila diorang ada sebut pasal facebook. Yer lah kan, now everything je nak letak kat status kan? Tak kira orang bandar ke or orang kampung. Semuanya ada facebook. Serious, part tuh pada M.A kelakar gila tak hengat. The rest, biasa-biasa jer.


Sourced from Google. Pelakon utamanya adalah Zizan dan Lisa Surihani.



p/s : baru je lepas berbaik dengan encik king kong. tadik bergaduh secara besar-besaran. M.A suka bergaduh2 lah, asyik baik-baik je pun bosan gak. kuikuikuikui....

8 comments:

~dARlee zURiS~ said...

samalah.dulu2 pun zuris tak suka tgk citer lawan2 perang2 nih.tup2 bila ngan mr sharil...mula2 terpaksa tengok,last2 suka gak.

wahh...rasa nak terkam tak?winksss ;P

Atiqah Adnan said...

prince of persia memang terbest!! sangat berbaloi..^^ tapi geli sebab ade ular.. huu~ takut dengan ular..

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... blm ada kesempatan nak g tgk wayang skang.. cuti dah mkin ckit aje tnggal.. :p
nak simpan tuk cuti bulan 10 nanti... :)

meo188 said...

sedap gigit otot2 abg kidd tue :)

yonna said...

takde lg org cakap prince of persia tu tak best! hahah seriusssss. mmg semua cakap best.

yonna tengok shrek hari tu. hihi. layan la gak. tp mcm boring sikit LOL.apesal entah

Anne M. said...

DAH LAMA TAK TGK WAYANG,
TAPI SEKARANG LAYAN BOLA DULU

SeRiaB said...

tak dak preview untuk movie Karate Kid or Toy Story?

~ mizzAmy ~ said...

ZURIS :
itu lah kan. mula-mula, bosan ya amat citer camnih. now, boleh layan lah jugak sikit2. T____T

hahaha.... ada lah jugak kadang2 rasa nak peluk. opppsss.... :P


ATIQAH :
tuh lah. ular dia tahap melampau2 pulak tuh. kita pun geli dengan ular jugak.


LYNDA :
nak g mana tuh bulan 10 nanti?


MEO :
haaa?? gigit??? gila kental kalo nak gigit. punya lah badan dia keras macam besi.


YONNA :
akak pun rasa agak bosan skit dengan Shrek 3 nih. nasib lah diorg masih cute2 lagik.


ANNE :
kaki bola rupanya...


SERIAB :
nanti saya review pasal movie Karate Kid. ;)

Google Analytics Alternative