Followers

Follow by Email

Saturday, June 19, 2010

~ BB Bold 2, Should I? ~

Salam everyone!! Sesiapa yang ada twitter M.A, sure perasan semalam M.A macam orang gila bayang je nak beli blackberry kan? Hahahaha... M.A nih if dah excited terlebih tuh, nak tak nak, memang nak kena pergi beli lah. Tapi kan, harganya pun boleh tahan jugak you all. Sekali fikir memang nak, dua kali fikir, duit tuh boleh tempah baju wedding kat Syomir Izwa. Wakakakaka.....


Blackberry Bold 2 = Blackberry 9700
Piccas taken from Google.


So, after a few discussion with encik king kong, we're going to survey the market price by today. Tapi M.A tak rasa nak beli dekat kedai-kedai tepon yang tak authorized ni, sebabnya dah lah first time nak beli tepon more than 1k, so better for me to get it at celcom or any telco branch. Kalau ikutkan hati, nak je rembat yang BB Bold 2 yang white color. But then again, Maxis offer terlalu lah mahal. Harga cecah RM2099 kot tak silap if nak beli phone sahaja. Tapi boleh ke nak beli phone without any contract?


Blackberry Bold 2 in white color. Cool kan? Aisshh...
Piccas taken from Google.


Owhh angan-angan nak pakai BB nih sebabnya M.A nak minimumkan bil-bil bulanan M.A. I paid for my maxis broadband RM138 permonth. If M.A pakai BB, i just paid RM98 for the internet service+bb service. Lagipun, internet di hujung jari je. No need to bring laptop and broadband anywhere. Anytime je leh twittering, FB'ing and yang paling penting BBM'ing.


Okeyh lah, M.A nak kena stop merepek buat seketika waktu. Kalau dilayan angan-angan mat jenin nih, sampai tahun depan pun tak habis-habis lagi. Uishh, semalam M.A duk gatal-gatal tangan kiri. Memang akan berlakunya pengeluaran duit secara sengaja atau tidak sengaja nanti. Berdoa lah agar nafsu nak bershopping or membazir ini tiba-tiba terencat ke tahap negatif infiniti.


8 comments:

Atiqah Adnan said...

dear i pun memang berangan nak beli telefon hebat nie.. pergh white my dreamss..wink* tapi nak beli iphone ke BB ke..? prefer iphone kOt..sedang savings nieh... hee~tapikan tak pandai laa... actually kalau pakai fon macam nie kena pakai line ea..?

pssstt if nak beli pakai dUit gaji alamatnyee tak makan laa..hehe~

~ mizzAmy ~ said...

ATIQAH :
i nak white too tapi adalah sangat mahal if nak beli dengan maxis. T___T

if nak iphone, tunggu yg iphone 4 lah. or else tunggu yg 4gs. iphone punya interface and design much more cool. bb nyer design tak best tapi sebabkan cik abe ku pakai bb jugak. senang nak bbm'ing with each other. ngeee....

meo188 said...

black berry white bagus. Housemate pakai. Cool.

iphone kdg2 screen & software hang. Ayah kat kg pakai.

Anne M. said...

NAJ JUGAK SATU!

YTIPU2 PON XPA

Super Nia Hana said...

ya allah..murahkan rezeki amy supa amy dapat beli BB kaler putih tu..aminnn
ahahahahaah

yg putih tu cun dear!

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehhe... dlu sy pun admire kat BB BOLD 2 nie... :)
tapi skang mcm dah xterasa keterujaan sgt nak pkai.. xtau psal apa... :)

yonna said...

kalau yonna, tak puas online pakai henpon ni T____T skerin dia kecik sgt :p

Nem0 o0h Nem0 said...

kaler putih mmg cntik la.. nak jugakk...

Google Analytics Alternative