Followers

Follow by Email

Tuesday, May 25, 2010

~ Yaasin Sebagai Door Gifts? ~

Salam everyone!! Since M.A dah start emailing asking about the quotation and so on, M.A nak share lah a bit with the readers. I know, bukan semua readers M.A are brides to be. Malah ramai yang dah berkahwin pun. And yang single-mingle pun ramai. Hope you guys don't mind at all with the entries yang menjurus kepada wedding thingy. And once again, just reminding you all yang M.A is the wedding planner to someone. Hope tiada yang meluat ke apa bila M.A start updating about the wedding thingy, ya?

Btw, before M.A cerita pasal wedding favors or door gifts, M.A nak tahu lah jugak kan, kebiasaannya orang buat preparation untuk wedding ni a year before or 6 months before or any idea from you guys?

M.A and a few of my friends sekarang ni tengah suka dengan Yaasin as door gifts. Kalau bagi Yaasin ni of course lah tetamu akan simpan bebaik kat rumah mereka nanti, kan? M.A tak tahu lah idea nak bagi Yaasin ni adalah yang terbaik ke apa, but it's a bit different from others and of course dengan cara tuh dapat jugak collect pahala sikit-sikit, yer dak? Pembaziran wang pun tak kan berlaku.

So, from the blog hopping, M.A found a blog yang buat business printing yaasin ni. M.A agak tertarik juga dengan yaasin yang dijual oleh mereka. It's simple but yet look very the expensive.


Siap printed the bride's name and they provided custom made envelope for the yaasin. You guys can visit this blog for more info.


Teruja tak you all? And you know what, i've email them for 500 pcs is about RM2.50 without envelope and RM3.30 with the custom made envelope. Harga tuh mungkin akan berubah dari masa ke semasa depends on the papers cost.

Oh btw, yaasin nih tak semestinya untuk wedding favors sahaja. Untuk majlis tahlih ke or majlis-majlis yang berkaitan lah kan. All in all, i think yaasin one of the good choices for the bride to be.

Before M.A keluar lunch M.A nak share another blog. Zila suggested me a blog which is blog ni menjual barang-barag yang berkaitan dengan wedding favors. Setelah M.A ke situ, memang comel-comel kotak diorang. Keterujaan jugak di situ. Hehehehe... Macam M.A pulak yang nak kawin. LOL....

Okeyh lah you. That's all for now. Any other ideas? Just let me know yeah my lovely readers. Sharing kan caring? ;)


p/s : semalam makan lempeng or dalam orghang putih crepe', untuk dua org je rm40. mak rasa, baik mak masak sendiri je. lagik berbaloi-baloi... mak reti masak ke?? hahahahahaha.....

9 comments:

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe... bgs gak eik bg Yassin nie.. :)

Jard The Great said...

hehe.. M.A... thanks for sharing..

yonna said...

lawanyaaaaaaaaaaaa yassin tu akak! speechless!

kalau yonna, yonna tak berapa setuju kot kalau nak dijadikan wedding gift. tak tahu kenapa :) hehe. tp kalau mcm untuk doa selamat ke atau yg sewaktu dgnnya, mmg perfect! :)

wahh dah jadi wedding planner pulak akak oi! haha

meo188 said...

ok22.... sokong2... bile dibace dpt kite pahala jg

Pocket said...

bagus tu bagus amy,
tp jangan duk buat langkah dah lah..
n!!
sila bagitau kat orang..
'dlm ni ada yassin.. jangan gi tinggal toilet yer' gitu gitu

Redbloodsnow said...

haaa kat cnie kan. zie lom pernah lg tgk org bg yassin as doorgift. sbb tuh la nnti zie nk bagi gak ah bile time wedding zie next year.

tp x utk semua guests la. hanya utk mereka yg berzikir je..hehe :P

dyan said...

hmm menarik kan?
pernah jugak dapat yassin sebelum ni as wedding favor, siap dengan kurma lagi..hehe..

tapi kan.. dok terfikir jugak, kalau ada tetamu non-muslim macamana pulak?
nak kena bagi asing2 ke? macam leceh kan..hmm..

sharifuddin N shakina said...

good2..kina baru bce ni..hehe..time ni kina blum ad blog skg lg..tq amy..

Reem Doorgift said...

Aslkm, di www.reemdoorgift.com juga ada jual ma'thurat & yasin sbg cenderahati perkahwinan. Harga RM0.70 shj.. doorgiftnya semua murah,unik dan bermanfaat.

Google Analytics Alternative