Followers

Follow by Email

Wednesday, May 26, 2010

~ Trying Hard Untuk Stop Minum Ais ~

Salam everyone!! Actually nak buat tajuk "she's trying hard to stop taking an ice". Sounds like macam stop dari amik dadah pulak. Hahahahaha... Tapi ais pun dadah jugak kan? Kalau tengah-tengah panas tuh, mata ni nampak air yang dipenuhi dengan ais je.

But, M.A now trying hard untuk katakan "TIDAK" dengan minuman ber'ais ni. At first kenapa M.A stop minum minuman sejuk, ni semua kerana M.A duk sakit-sakit gigi lah. Minum je air sejuk, sure ngilu-ngilu. Sebabkan tak tahan dah, M.A decided kena stop minum ais lah. Then, lepas je a week stop minum ais, memang gigi dah tak ngilu-ngilu dah.

And surely, it's good for women too, kan? Ohw btw, good for my health since M.A nih kadang-kadang ada semput. Asthma pun kadang-kadang datang menjenggah, tapi last kena masa sekolah menengah kot. The rest tuh kalau gelak lebih-lebihan kena semput jer lah. Tak tahap kritikal mana pun. Still can survive and still can sleep well.

So, secara officiallynya, M.A dah a week stop minum minuman sejuk. Dengan harapan M.A nak pujuk my other half untuk stop it too. Bukannya apa, takut nanti terpengaruh. Adik M.A si Heri tuh dah bertahun-tahun tak minum ais. Kalau beli air tin yang baru keluar dari peti ais pun, dia sanggup tunggu sejam lebih dulu untuk make sure air dalam tin tuh dah tak sejuk. Gila kan?? M.A respect betul dengan komitmen beliau dalam tak nak minum minuman sejuk ni. Hopefully M.A pun ikut jejak langkah beliau. Poyo je lebih, esok-esok sebab tak tahan, mintak jugak "teh o ais limau satu". Uwwaaaa.... serious tak dek nikmat minum air okeyh sekarang ni. T_________T

8 comments:

Anne M. said...

SAYA SUKA KUNYAH AIS BATU..
CAMNA TUH?

Zumie said...

wah2..hehe ..ais jugak leh wat pewot moncit :P

::misz maney:: said...

btl2..bagus untuk kesihatan M.A kan..

~LP Lum~ said...

salam amy~

heheheh.. sy paling suka ais.. walaupun sy semput
:p

Redbloodsnow said...

zie pun nk try stop minum ais. tp cam x leh jek yang. kering tekak zie if x gulp gulp ais..hehe

Super Nia Hana said...

watashi peminum air panas tegar!

ahahahah..panaz camner pun minum air panas sampai dapat jolokan org tua..family watashi camtu..uhuhhuuhuh

meo188 said...

erm.. minum air suam byk2... kulit bertambah mude kot... huhuhuhu :p

Lovely Bella said...

bella ade asthma tp nak gak minum ais... huhu x leh kalo x minum.. tp xde smpai kunyah2 ais tuh.. nice blog... sudah follow kamu!! meh la singgah :)

Google Analytics Alternative