Followers

Follow by Email

Thursday, May 13, 2010

~ She Is An Archer ~

Salam everyone!! Okeyh, adalah over lah kan nak mengaku diri tuh archer. Panah pun tak kena, nak mengaku archer lah kunun... Sangat tak boleh blah!! :P

Last Sunday, me and Mr Kidd ke Sunway Pyramid. So, jalan sana-sini then nampak lah kedai sport archery nih. Then, usha-usha lah. Sekali Mr Kidd paksa M.A try test. Kiranya 1st time lah M.A pegang bow and arrows. Besar jugak bendalah tuh.


They taught me how to hold and so on. Kata pun 1st time pegang dan nak guna kan.


See, she's looked like a pro archer kan? Okeyh, adalah over lagi nak cakap macam tuh. But then, the archery sport is really interesting and fun. Nak kena ada skill yang tinggi. I should start involves with this sports as my hobby rather than tengok wayang. Kan?? Nih kan salah satu perkara yg Rasulullah S.A.W. sarankan kat umatnya agar kita pandai memanah supaya kita ada skill untuk berperang. ;)


Next port, somewhere yang outdoor. Bukan indoor macam kat Sunway Pyramid sebabnya tak dek feel lah kan. Outdoor baru feel nak berperang sikit macam Robin Hood. LOL... Tapi baik practice kat Sunway Pyramid dulu since skill pun tak dek lagi. Kang buat kat tempat yang meriah, orang duk gelak je dengan M.A yang entah apa-apa nih. Lagi malu....


p/s : makin hari makin berdebar-debar. ;)

2 comments:

puterikurekure said...

dia dah jumpa family amy ke?

Anne M. said...

bagus!

kite lebih sukakkan outdoor..

kalau nak join 23 june ada trip ke bandung..indon..
nak join?

Google Analytics Alternative