Followers

Follow by Email

Friday, May 14, 2010

~ She's A Good Driver ~

Salam everyone!! This week, dua kali M.A almost nak accident. Okeyh, the truth was bukan M.A yang salah lah kan. Diorang je yang tak nampak M.A kot. Or sebab orang laki, bajet hebat sangat driving so main masuk ajer lane orang. Tapi if they bang me, sure salah diorang. Sampai berasap tayar sorang mamat nih sebab tarik hand break kot.

Nak tahu apa reaksi M.A? M.A just gelak je pandang dia. Muka dia cuak gila lah masa tuh. Tahu pun takut. Ada ke orang bagi signal nak masuk kanan, dia pulak nak potong kita kot kanan. Tak masuk akal langsung. Gila ke apa?? Sah-sah lah salah dia tuh yang dia tarik hand break sampai berasap tayar dia. Bunyi dah macam ala-ala drift dah. Hahahaha.... Kelakar. Sendiri yang bodoh.

Then pagi tadi pulak ada satu kereta Viva ni main potong lane kat tempat nak bayar tol. Dia boleh cross and tak perasan kereta M.A. Banyak lah dia, kalo bang sure dia salah jugak lah. Terkejut jugak M.A, nasib terus tekan break. Uishh... Macam-macam perangai orang yang bawak kereta nih. Ada yang okeyh tuh okeyh, ada yang jenis gila babi tak hengat pun ada. Kadang-kadang tahap geleng kepala jer lah.

I need to be more extra careful lah. Kalau ya pun nak tinggalkan dunia yang fana ni, M.A tak nak mati katak. M.A nak mati dalam keadaan yang tak scary dan tak menyebabkan ahli keluarga M.A meraung macam orang gila. Harapan jer lah kan, kalau dah Allah nak tarik nyawa tuh tak kira kat mana, kan? Erm.... T________T


6 comments:

puterikurekure said...

akak tak kata akak ni driver yang bagus. sebab kadang2 tu ada angin jugak akak bawak kereta macam pi wat F1 race.

tapi slow atau laju, kena berhemah. nak2 kereta2 baru ni blind spot banyak. akak memang susah nak percaya kereta2 baru. kereta lama je akak sesuai. (nampak sangat org lama. hahaha)

Anne M. said...

susah sangat kan nk bagi signal..

~ mizzAmy ~ said...

hehehe... tajuk adalah over sebab ngaku diri good in driving. saper lagik nak puji kalo bukan diri sendiri. lagipun, pandu berhemah tuh kan dah kira good driver.

~dARlee zURiS~ said...

mmg amy nie gd driver
kalu mr sharil,mak aii...bising je mulut tu marah tu nie
geram pun ada
tp..nk wat camne.laki sdri.lynkan aje ;P

meo_jahat said...

pompuan bw kete mernahayakan org ramai

sherrina said...

Padan muka mamat tu. Rosak tayar dia :p

Google Analytics Alternative