Followers

Follow by Email

Monday, May 24, 2010

~ Movies Maniac?? ~

Salam everyone!! Dah lama kot tak update pasal movie. Untuk bulan ni jer, every week kot tengok movie. Sampai dah lupa cerita apa yang dah dilayan.

Owh, I'm not into movie-movie sangat tapi encik Kid itu suka tengok movie. So, just follow the leader lah kan. Btw, agak-agak cerita tuh tak kena dengan jiwa, layan zzzzzzz jer lah. But then again, I can't sleep or even sleepy lah kalau tengok movie. Tak tahu kenapa, mesti terlayan jugak lah cerita yang tak kena dengan jiwa pun. Rugi lah kalau tidur kan? Penat orang tuh bayar tiket, kita pulak tak tengok and just zzzzz je. Kang dia kecik hati pulak.

So, our first movie date was When In Rome. Okeyh-okeyh, masa 1st movie date ni kitorg tak declare lagi, so i was like, "wishing that i'll meet my mr right as what happen to Beth". M.A suka sangat lagu Kicking With You by Jason Mraz, lagu ni ada dalam cerita When In Rome. So sweet....


Sweet jer cerita nih.


Next movie date was IP Man 2. We all tengok the first day cerita tuh keluar. Memang full house you all. Yang tak boleh blah, my mr Kidd siap tepuk tangan at the end of the story. Then, the other people pun ikut tepuk tangan jugak lah kat dalam wayang tuh. Hahahaha.... How's funny he was. I was like, what's wrong with this guy?


Cerita ni best. I gave it 5 stars!! Yang tak boleh blah, M.A boleh nangis. Sebak sebab ada sorang sifu ni mati berjuang kerana pertahankan maruah bangsa dan negara. Very the touching gitu.


Next movie was Iron Man 2. Okeyh, M.A tak berapa nak paham cerita ni. I think, the others yang pernah tengok yang 1st, sure tak berapa nak suka yang 2nd ni kan? M.A punya pandangan, Ip Man 2 is more worth to watch. Full stop.


Next was Furry Vengeance. Hahahaha... Cerita pun best sebenarnya sebab all the animals tuh yang menghidupkan cerita ni. Sangat comel je.


M.A suka cerita ni tapi M.A tak physically and mentally prepared masa nak tengok cerita ni. Main pick-pick je masa kat kaunter tiket. Then, rupanya cerita seram. Memang plot cerita nih best, recommended yer kawan-kawan.


M.A bukan fan cerita-cerita kartun, termasuk lah Shrek. Then, tetiba M.A tengok Shrek 3 lah kan. But then again, M.A layan jer cerita ni. Ohww btw, kitorang tengok Shrek 3 3D at One Utama. I hate the 3d glass. Gila tak praktikal and sangat lah tak ergonomik. Buat lah size-size. Sepanjang cerita duk pegang je spec tuh. Sangat tak boleh blah.... Ohww, cerita dalam 3D tak dek subtitle rupanya. Nasib mak paham orghang putih sikit-sikit. Kalau tak, melopong lah tak paham menda per.


And yesterday, we managed to watch Robin Hood. Macam biasa lah, cerita macam ni sure ending dia tergantung kan? And of course akan ada sequel lah kan. Cerita ni pun not bad jugak. Tengok diorang memanah, M.A pun tergedik-gedik nak memanah jugak. Wakakakaka....


7 movies ke semuanya. Dengan harapan M.A tak miss any movielah yer, M.A ni kadang-kadang ada jugak penyakit pelupa. A lot more to come since banyak je duk dalam wishing list Mr Kidd tuh. Hehehehe.... :P


p/s : this weekend ke Kuala Pilah lagik. adeh.... ulang-alik ke KP ajer lah aku ni.

6 comments:

Super Nia Hana said...

waatshi suka shrek.tak sabar nk tggu final chapter

Anne M. said...

ada lagi..
the prince of persia

dah lama tak layan movie

~LP Lum~ said...

salam amy~

wah2... skang dah blh wat review movie tuk kami2 yang nak tgk movie mana yang terbaik supaya duit tak melayan begitu aje... :)

g pilah, singgah sbn.. blh jumpa... :)

meo188 said...

wah.. cik amy.. semua movie baru dh layan...

gempak siot...

teringin nk tgk shrek dan robin hood

Pocket said...

mcm ada icon amy yg nampak amy sedang memanah, ker pocket yg silap tgk:)

anyway banyak nyer movie tgk lately!!
takuuuttt..

filanastasia said...

si citer seram tuh ngan IP Man 2 jek tak sempat nengok lagi... actually bukan tak sempat, IP Man tuh mcm pelik jek nak g nengok sorang2.. dan citer seram tuh, alamat tak bleh nak drive balik ler dr CS gamaknya.. LOL

Google Analytics Alternative