Followers

Follow by Email

Saturday, May 22, 2010

~ Budget For Wedding Gifts? ~

Salam everyone!! Almost a week jugak tak update blog ni. Bukannya apa, kemalasan tahap gaban nak meng'update'. Tambahan pula, broadband M.A sekarang ni berada di Kuala Pilah. Adik M.A yang baru masuk matrikulasi tuh sibuk nak berinternet bagai. So, as kakak yang mithali, M.A kasi lah kat dia. Gilooo jugak kot, sebab broadband tuh RM138 permonth okeyh?? And I just give her like that?? Dah lah kat sana line internet GPRS je, buat bazir bayar RM138.

And surely, i'll terminate it later. No use of it anymore since kat ofis dah boleh nak berinternet suka-suka hati and time weekend, i can use Kidd's BB. And insya-Allah, kalau ada rezeki i'll get my BB as soon as possible. Tunggu duit jatuh dari langgit dulu lah kan??

Oh btw, my point of blogging is to ask you peeps yang telah berpengalaman menjadi bride or groom before. Biasanya orang akan spend untuk wedding gift nih berapa ekh? I mean, the wedding gift + paper bag = RM?/per head. I don't think people akan membazir terlalu banyak untuk wedding gift kan? But yet, if you spent RM2K for wedding gift and at the end orang yang dapat gift tuh main buang ajer the gift, tak ke lagi membazir sahaja RM2K itu??


Apa ke benda nyer yang perlu disumbatkan di dalam kotak itu? Coklat? Gula-gula? Erm.... Letak telur pindang? Macam tak sesuai dengan kotak yang sechantek itu kan? I lost.....
Picture taken form this site.


Nak jimat, bagi bunga telur je kan? Telur satu papan tuh berapa hinggit ajer. Tapi rajin ke sanak-saudara nak masukkan telur sebanyak 1000 biji ke dalam bekas bunga telur tuh? Hahahaha..... Oh it's me. I don't like to see people bersusah-payah like hell. Tapi tuh la, nak budget kena lah macam tuh kan? Kena lah penat sikit.

I hope, someone will help me to explain those thing yang berkaitan dengan wedding gifts since i don't have much knowledge in wedding. Memang dah kena start surfing about those thing. And dah kena start budgeting also.

Last but not least, mesti ada yang nak tanya bila M.A nak kawin kan? "Lambat lagi, tahun 2012 tak pun 2013 kot. hahahahahaahahaha...... M.A bertanya nih sebab M.A nak jadi wedding planner to 'someone'. Nak buat macam mana you all, M.A nih kan good in planning ayat tak boleh blah. So, 'someone' keep asking me to be their wedding planner lah".

Okeyh, persoalan terjawab sudah. So, if M.A blog about the wedding thingy, jangan pula anda semua tersalah sangka yer? I'm not getting married yet. Yang nak kawin tuh orang lain. And me, as the wedding planner harus lah nak share the things yang M.A dapat kat sini. So, once again, bukan M.A yang nak kawin okeyh???



p/s : petang ni kena work out. the trainer dah bising-bising sebab dia dah tak sanggup dengar buah hatinya ini duk membebel "gemuk, gemm, gemuk, gemmss..."

5 comments:

dYnA said...

dina pon tgh sgt pening nk decide wedding gift...
1. nk bg org barang hiasan
2. bagi kotak cam gambar tu isi makanan / bekas2 cantik tuk hiasan
3. bunga telur (kalo dina buang akhirnya
4. potpuri tuk hiasan dalam net or glass..

can make choice. dina pon undecided lagi...

~LP Lum~ said...

salam amy~

hehehe.. igtkan awk yg dah nak kawen... :p

selalunya kalo sy, sy lebih suka guna mcm dlm gmbr tu.. boleh bubuh cekelat.. :)
nmpak sweet aje..kalo bunga telur plak, sy suka hnya yang di letakkan kat pelamin tu aje.. yg tetamu bg mcm kotak tu.. kalo bebdk plak, bg ar gegula aje.. :)

Pocket said...

err,
macam standard kita tak sama dik.
pocket punyer hadiah pakai bagi bahulu kering lagi minggu lepas nyer tu jer hahahahah:)

meo188 said...

erm... kenapa guna term wedding gift...

mcm meng'confuse'kan je...

ingtkan nk cite ttg adiah kahwin td...

Super Nia Hana said...

uwaa....
watashi pun tak pk lagi...
sakit jiwaaa

Google Analytics Alternative